Grikių apkepas
AUTORIUS:
Janina
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
150 gramų grikiai
0.5 litro sultinys (daržovių)
300 gramų morkos
200 mililitrų grietinė
50 gramų sviestas
150 gramų sūris (fermentinis)
1 vienetas svogūnai
1 valgomasis šaukštas džiūvėsėliai
2 vienetai kiaušiniai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos virkite apie 15 min. , atvėsinkite. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
2.
Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų.
3.
Trynius sumaišykite su grietine, 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase.
4.
Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite. Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu.
5.
Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180°C temperatūroje, kol gražiai parus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikių apkepas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos virkite apie 15 min. , atvėsinkite. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.

  2. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų.

  3. Trynius sumaišykite su grietine, 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase.

  4. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite. Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu.

  5. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180°C temperatūroje, kol gražiai parus.

Receptą atsiuntė Janina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų