Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.

Sūrio pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | sviestas (minkštas) |
200 gramų | cukrus |
6 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | kvietiniai miltai |
20 gramų | vanilinis cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
400 gramų | sūris (varškės) |
1 vienetas | citrinos |
200 gramų | sviestas (minkštas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pavasariškai žalias pyragas
-
Varškės apkepas su bananais
-
Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
-
Morkų pyragas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Velykinė pynė
-
Šokoladinis gardumynas
-
Jogurtinis pyragas
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Saldutis vyniotinis
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Saulėgrąža
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Purus pyragas
-
Obuolių tarta
-
Trupininis pyragas
-
Tinginys
-
Rabarbarų pyragas
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Meduolis
Sūrio pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, minkštas,
100 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
20 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sūris, varškės,
400 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Sviestas, minkštas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...