Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.
Sūrio pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 100 gramų | sviestas (minkštas) |
| 200 gramų | cukrus |
| 6 vienetai | kiaušiniai |
| 150 gramų | kvietiniai miltai |
| 20 gramų | vanilinis cukrus |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
| 400 gramų | sūris (varškės) |
| 1 vienetas | citrinos |
| 200 gramų | sviestas (minkštas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Pyragas "Prie arbatos"
-
Kopūstų pyragas su grybais
-
Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
-
Saldutis vyniotinis
-
Morkų pyragas
-
Citrininis varškės pyragas
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
-
Jogurto indelio pyragas
-
Tinginys
-
Karamelinis pyragas
-
Slyvinis
-
Graikų pyragas
-
Tinginių "Napoleonas"
-
Keksiukai
-
Tinginių pyragas
-
Gaivus bananų ir meduolių pyragas
-
Velykinė boba
Sūrio pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, minkštas,
100 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
20 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sūris, varškės,
400 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Sviestas, minkštas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
