Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.

Sūrio pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | sviestas (minkštas) |
200 gramų | cukrus |
6 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | kvietiniai miltai |
20 gramų | vanilinis cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
400 gramų | sūris (varškės) |
1 vienetas | citrinos |
200 gramų | sviestas (minkštas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Dešrelės tešloje
-
Morkų pyragas
-
Aguoninis biskvitas
-
Kakavinis Napoleonas
-
Aguonų pyragas su puta
-
Pyragas "Auksinė žuvelė"
-
Pyragas „Sniegas“
-
Kalėdinė eglutė
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
-
Vaisinis varškinukas
-
Minkštutis obuolių pyragas
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Klasikinis pyragas "Tosca"
-
Aguonų pyragas Kalėdoms
-
Pyragas su razinomis
Sūrio pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, minkštas,
100 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
20 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sūris, varškės,
400 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Sviestas, minkštas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...