5 vienetai | obuoliai | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
1 vienetas | citrinos | |
4 valgomieji šaukštai | miltai | |
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
1 žiupsnelis | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | sviestas |
Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių pyragas su džemu
- Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
- Vaisinis pyragėlis
- Pyragas „Skanumėlis“
- Danutės varškės pyragas
- Duona su pomidorais
- Karamelinis pyragas
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Varškės plokštainis
- Ypatingasis keksas
- Elzaso tortas
- Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Pyragas - naikintuvas
- Tikrasis Popiežiaus pyragas
- Aguoninis pyragas
- Džiovintų vaisių pyragas
- Pyragas su varške Velykoms
- Šokoladinis tortas
- La Chocolate Brownie II
Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
5 vienetai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia reikia skardą iškloti kepimo popieriumi ir jį ištepti plonai sviestu.
Sutarkuoti stambiai nuluptus obuolius, juos sumaišyti su citrinos sultimis, cinamonu ir cukrumi. Sultis lengvai nusunkti ir masę paskleisti kepimo skardoje.
Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant.Tešlą pilti ant obuolių masės ir kepti apie 20 minučių.
Įšversti, prilaikant pirštinėta ranka, kepinį ant stalo, padengto kepimo popieriumi ir po pagalba suvynioti vyniotinį. Geriau palikti jį atviroje vietoje, neįvyniotą į jokius popierius ar celofanus, kad nesukristų, ar per daug nesudrėktų nuo savo garavimo. Tinka valgyti netrukus.