Didysis kriaušių pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
3 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
450 mililitrų cukrus
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
0.5 arbatinio šaukštelio muskatas (maltas)
300 gramų margarinas (Rama, kepiniams (kambario temperatūros))
725 mililitrai kvietiniai miltai
4 vienetai kiaušiniai
3 vienetai kriaušės
200 mililitrų bruknės (ar spanguolės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Glazūrai reiks: ištirpintas baltasis šokoladas arba cukraus pudra dekoravimui.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą margarinu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami dėkite po vieną kiaušinį. Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos. Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite glazūra arba cukraus pudra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Didysis kriaušių pyragas

Komentarai: 5
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Glazūrai reiks: ištirpintas baltasis šokoladas arba cukraus pudra dekoravimui.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą margarinu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami dėkite po vieną kiaušinį. Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos. Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite glazūra arba cukraus pudra.

Reklama:

Komentarai (5)


  • sandra 2017-01-26 09:06

    Labas, o kaip manot, iseitu sita pyraga iskepti plokscioj formoj? labai noreciau paragauti, bet neturiu tokios formos su skyle. Jis kyla kepant? bijau kad issilies per krastus arba bus per sausas, gal geriau trumpiau kepti jeigu pyragas bus gana plonas..


  • marija 2011-07-14 21:36

    tai nelabai :bloga: :-) :-( ;-) :-p :-D %-) :super: :-D na va ma rija


  • Jonas Ponas 2011-02-26 17:29

    Gal sita recepta Smoriginas paras. %-)


  • Jonas Ponas 2011-02-26 17:27

    Kodel cia niekas komentru nededa?


  • Jonas Ponas 2011-02-26 17:25

    Idomus receptas


Daugiau receptų