3 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
450 mililitrų | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
0.5 arbatinio šaukštelio | muskatas (maltas) |
300 gramų | margarinas (Rama, kepiniams (kambario temperatūros)) |
725 mililitrai | kvietiniai miltai |
4 vienetai | kiaušiniai |
3 vienetai | kriaušės |
200 mililitrų | bruknės (ar spanguolės) |
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą margarinu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami dėkite po vieną kiaušinį. Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos. Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite glazūra arba cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir obuolių pyragas
- Pyragas su lašišos įdaru
- Duona su pomidorais
- Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
- Niujorko pyragas
- Pyragas su aguonomis ir razinomis
- Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
- Bananų sufle
- Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Graikiškas Kalėdų saldutis
- Žuvies pyragas
- Slyvų pyragas
- Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
- Saulėgrąža
- Žuvies pyragas
- Meduoliniai namukai
- Vynuogių pyragas
- Sūrio pyragas
- Kuršėnų vyniotnis
Didysis kriaušių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Vanilinis cukrus,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
450 mililitrų -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Muskatas, maltas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Margarinas, Rama, kepiniams (kambario temperatūros),
300 gramų -
Kvietiniai miltai,
725 mililitrai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kriaušės,
3 vienetai -
Bruknės, ar spanguolės,
200 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Glazūrai reiks: ištirpintas baltasis šokoladas arba cukraus pudra dekoravimui.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą margarinu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami dėkite po vieną kiaušinį. Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos. Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite glazūra arba cukraus pudra.
Komentarai (7)
-
sandra
2017-01-26 09:06
Labas, o kaip manot, iseitu sita pyraga iskepti plokscioj formoj? labai noreciau paragauti, bet neturiu tokios formos su skyle. Jis kyla kepant? bijau kad issilies per krastus arba bus per sausas, gal geriau trumpiau kepti jeigu pyragas bus gana plonas..
-
marija
2011-07-14 21:36
tai nelabai :bloga: :-) :-( ;-) :-p :-D %-) :super: :-D na va ma rija
-
Jonas Ponas
2011-02-26 17:29
Gal sita recepta Smoriginas paras. %-)
-
Jonas Ponas
2011-02-26 17:27
Kodel cia niekas komentru nededa?
-
Jonas Ponas
2011-02-26 17:25
Idomus receptas