Pyragas Velykoms
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai druska
1 vienetas citrinos
1 kilogramas kvietiniai miltai
20 gramų mielės
600 gramų pienas
100 gramų migdolai (smulkinti)
6 vienetai kardamonas
5 vienetai kiaušiniai (tryniai)
1 vienetas kiaušiniai (tryniai)
200 gramų sviestas
200 gramų cukrus
200 gramų razinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Miltus persijokite. Mieles sudėkite į šiltą vandenį. Po truputį į pieną įpilkite miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkykite tešlą, padėkite šiltai valandai laiko.
Trynius išplakite su cukrum, plakant supilkite tirpintą sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto - riešutų masę dėkite į užminkytą tešlą. Užminkykite dar kartą. Pastatykite tešlą į šiltą vietą dar valandai. Po valandos sudėkite nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš tešlos padarykite kelis apvalius blynus maždaug 2-3 cm storio. Nekočiokite, o tiesiog rankom suformuokite. Blynai turi būti skirtingo dydžio. Truputį pabarstykite miltais ir dėkite kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Tuomet palikite skardoj pakliti dar 30 min. Po to aptepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite migdolais ir kepkite 40-50 min 180 laipsnių temperatūroj, orkaitėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pyragas Velykoms

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Miltus persijokite. Mieles sudėkite į šiltą vandenį. Po truputį į pieną įpilkite miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkykite tešlą, padėkite šiltai valandai laiko.
Trynius išplakite su cukrum, plakant supilkite tirpintą sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto - riešutų masę dėkite į užminkytą tešlą. Užminkykite dar kartą. Pastatykite tešlą į šiltą vietą dar valandai. Po valandos sudėkite nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš tešlos padarykite kelis apvalius blynus maždaug 2-3 cm storio. Nekočiokite, o tiesiog rankom suformuokite. Blynai turi būti skirtingo dydžio. Truputį pabarstykite miltais ir dėkite kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Tuomet palikite skardoj pakliti dar 30 min. Po to aptepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite migdolais ir kepkite 40-50 min 180 laipsnių temperatūroj, orkaitėje.

Reklama:

Komentarai (9)


  • Jolanta 2011-04-21 18:05

    greiciausiai turejo but parasyta, kad mieles deti i silta piena ;)


  • Jurga 2011-04-18 08:19

    Visai neblogai,bet as taip pat nesupratau kur ir kada deti mieles?:-C


  • irena 2011-04-18 06:39

    kepsiu butinai ne tik sau , bet ir kitiems. Aciu!Su SVENTOMIS V E L Y K O M I S :taip:


  • susidomejusi 2010-03-14 18:49

    O tai kur ir kada dedam mieles? :galvoju: :geda:


Daugiau receptų