1 vienetas | citrinos | |
Tešlai: | ||
4 vienetai | kiaušiniai | |
4 valgomieji šaukštai | miltai | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
200 gramų | grietinė | |
200 gramų | obuolienės | |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvies pyragas
- Spanguolių biskvitas
- Kopūstų pyragas su grybais
- Kakavinis Napoleonas
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Močiutės pyragas kitaip
- Tortas "Velykų kiaušinis"
- Saldutis vyniotinis
- Didysis kriaušių pyragas
- Bulvių apkepas su šparagais
- Abrikosų pyragas
- Trupininis pyragas su uogiene
- Skanus obuolių pyragas
- Obuolių pyragas su aguonomis
- Obuolių pyragas
- Paprastasis keksas
- Pyragas "Karpatai"
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Bulka "Pynutė"
- Varškės apkepas su bananais
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Citrinos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
200 gramų -
Obuolienė,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą.
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkatėje apie 14 minučių.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
Bistvitą apipurkšti citrinos sultimis ir ištepti obuolienės, bei plaktos grietines su vanilinio cukraus mišiniu. Suvynioti, padėti šaltai. Dar papuošiau glaistu iš citrinos ir cukraus pudros.