šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
3 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
800 gramų | kiaulės ausys |
šiek tiek | druska |
Padažui reikės: 100 g grietinės, 3 šaukštai tirpinto sviesto, 2 svogūnai, truputį druskos, pipirų. Padažui smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama grietinės, maltų prieskonių, druskos ir viskas truputį patroškinama. Padažas tiekiamas padažinėje.
Mėsa išmušama kūjeliu, pabarstoma maltais prieskoniais, druska. Ant jos dedamas įdaras.
Įdarui pakepinamos kubeliais supjaustytos morkos, vėliau—svogūnai, vėliausiai — virtas supjaustytas kumpis. Įdaras pagardinamas prieskoniais bei druska ir gerai išmaišytas dedamas ant mėsos. Formuojamas didelis maltinis, aptepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas džiūvėsėliais ir kepamas riebaluose. Muštinis tiekiamas su virtomis ar šviežiomis daržovėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiauliena pagal Aistę
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Jautienos vyniotiniai
- Faršo vyniotinis
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Karališkieji kotletai
- Ežero šašlykas
- Pikantiškai troškinti kotletai
- Šašlykai marinuoti kefyre
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Kiaulienos karka
- Naminis kiaulienos šnicelis
- Gardūs veršienos karbonadai
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Jautienos nugarinės kepsnys
- Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
- Įdaryta kepta kiauliena
- Avižinių dribsnių apkepas su mėsa
- Šernienos kepsnys
- Kotletukai šventiškai
Šeduvos muštinis
- Paruošimo laikas:
- Lauro lapai
- Juodieji pipirai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaulės ausys,
800 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 2 morkos, 150 g rūkyto virto kumpio, 2 svogūnai, 30 g riebalų.
Padažui reikės: 100 g grietinės, 3 šaukštai tirpinto sviesto, 2 svogūnai, truputį druskos, pipirų. Padažui smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama grietinės, maltų prieskonių, druskos ir viskas truputį patroškinama. Padažas tiekiamas padažinėje.
Mėsa išmušama kūjeliu, pabarstoma maltais prieskoniais, druska. Ant jos dedamas įdaras.
Įdarui pakepinamos kubeliais supjaustytos morkos, vėliau—svogūnai, vėliausiai — virtas supjaustytas kumpis. Įdaras pagardinamas prieskoniais bei druska ir gerai išmaišytas dedamas ant mėsos. Formuojamas didelis maltinis, aptepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas džiūvėsėliais ir kepamas riebaluose. Muštinis tiekiamas su virtomis ar šviežiomis daržovėmis.