1.5 arbatinio šaukštelio | kmynai (malti) |
1 arbatinis šaukštelis | bazilikas (smulkintas) |
0.4 arbatinio šaukštelio | imbieras (maltas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
1 vienetas | lauro lapų (lapas, smulkintas) |
1 arbatinis šaukštelis | kalendra (malta) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
500 gramų | kiauliena (be kaulų) |
0.5 vieneto | citrinos |
Suverkite šašlyką ant iešmo ir kepkite ant laužo ar orkaitėje kol mėsa iškeps, bet išliks sultinga. Paduodant apšlakstykite citrinos sultimis, valgykite su pomidorų padažu, duona, bulvėmis ar ryžiais. Šašlyką galite kepti ir ant griliaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pjaustytos jautienos nugarinės kepsnys
- Įdaryta veršiena
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
- Paprika įdaryta faršu
- Kopūstainiai su mėsa
- Virta marinuotos jautienos nugarinė
- Orkaitėje keptas paršelis
- Įdaryti pievagrybiai
- Kiaulienos šašlykai
- Kiauliena pagal Aistę
- Kiaulienos kepsneliai
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Keptos bulvės su mėsa
- Airiški "kiaušiniai" su siurprizu
- Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
- Armėniški arba mini mantai
- Tortilijos
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Pietų kotletukai
Pikantiškas kiaulienos šašlykas
- Paruošimo laikas:
-
Kmynai, malti,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Bazilikas, smulkintas,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras, maltas,
2/5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Aitrioji paprika
- Muskatas, maltas
-
Lauro lapai, lapas, smulkintas,
1 vienetas -
Kalendra, malta,
1 arbatinis šaukštelis -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kiauliena, be kaulų,
500 gramų -
Citrinos,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus ingridientus išskyrus kiaulienos ir citrinos sumaišykite inde. Su šia mase sumaišykite kubeliais pjaustytą kiaulieną ir palaikykite šaldytuve pusdienį, kartas nuo karto pamaišant.
Suverkite šašlyką ant iešmo ir kepkite ant laužo ar orkaitėje kol mėsa iškeps, bet išliks sultinga. Paduodant apšlakstykite citrinos sultimis, valgykite su pomidorų padažu, duona, bulvėmis ar ryžiais. Šašlyką galite kepti ir ant griliaus.
Komentarai (8)
-
Tukas
2022-08-05 19:47
Niu ryžiai ir duona kartu prie šašlo ir bulvės niu čia jau kaimietiškai:-)
-
Daina
2010-08-19 06:01
Ispudingais. Nerealu. Autore yra genijus. %-)
-
HoPAA~
2009-11-17 23:32
Labai skanus gavosi, aciu. Patys skaniausi, kaip diedukas gamino :super:
-
Andrius
2008-06-16 14:45
Geroj vietoj keptas saslykas-geras saslykas.
Matau cia Liskiavoj-tai turbut geriausia vieta pasaulyje kepti saslyka...;)