300 gramų | jautiena (brandinta, „KITCHEN me“, steikas RIB EYE) |
3 vienetai | daši (arba rozmarinas (šakelės)) |
1 arbatinis šaukštelis | pipirai (raudonieji, šviežiai grūsti) |
0.5 arbatinio šaukštelio | pipirai (juodieji, šviežiai grūsti) |
2 vienetai | lauro lapų |
4 vienetai | citrinos (žievelė (juostelės)) |
1.5 valgomojo šaukšto | alyvuogių aliejaus |
4 skiltelės | česnakas |
0.6 arbatinio šaukštelio | druska |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Medžiotojų šašlykai
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Airiški "kiaušiniai" su siurprizu
- Giminės kotletai ant laužo
- Avižinių dribsnių apkepas su mėsa
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Kotletai su kukurūzų kruopom
- Keptas kumpis
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Kepta jautiena su kriaušėmis
- Aštrus karbonadas
- Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
- Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
- Veršienos muštiniai
- Kepsnys “Kelmas”
- Mėsa folijoje
- Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
- Kiškis keptas su obuoliais
- Italijos kukuliai
- Keptas veršienos kumpis su obuoliais
Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Jautiena, brandinta, „KITCHEN me“, steikas RIB EYE,
300 gramų -
Daši, arba rozmarinas (šakelės),
3 vienetai -
Pipirai, raudonieji, šviežiai grūsti,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, juodieji, šviežiai grūsti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Lauro lapai,
2 vienetai -
Citrinos, žievelė (juostelės),
4 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
1.5 valgomojo šaukšto -
Česnakas,
4 skiltelės -
Druska,
3/5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2 česnako skilteles nulupkite ir stambiai supjaustykite. Ne, tarkuoti, sutrinti ir panašiai itin susmulkinti česnako skiltelių negalima, kadangi mes norime, kad mėsai česnakas suteiktų tik švelnų aromatą. Sumaišykite stambiai susmulkintą česnaką su lauro lapeliais, dašio šakelėmis, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais bei citrinos žievelės juostelėmis bei puse valgomojo šaukšto aliejaus. Abi kepsnio puses švelniai aptepkite/apdenkite pasiruoštu marinatu ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie valandą. Jokiu būdu negrąžinkite didkepsnio atgal į šaldytuvą.
Įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ketaus keptuvėje ant didelės ugnies, kol pasirodys dūmelis. Tuo metu nuvalykite nuo mėsos dašio šakeles (jų dar prireiks), česnaką, citrinos žievelę, pabarstykite mėsą iš abiejų pusių druska ir dar šiek tiek maltais juodaisiais pipirais, jei norisi.
Atsargiai įdėkite mėsą į keptuvę ir kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių (iš viso 4 minutes), pora kartų apverčiant (per dažnai nevartykite), tada sudėkite sviestą, grąžinkite dašio šakeles, sudėkite likusias 2 nesmulkintas nuluptas česnako skilteles ir kepkite dar 1-2 minutes. Nepamirškite mėsos vis apversti ir palaistyti aromatingais riebalais. Po 5 - 6 minučių nuo mėsos patekimo į keptuvę, temperatūra didkepsnio centre turėtų būti apie 57-60°C.
Perkelkite didkepsnį ant lentelės ir palikite 10 minučių atvėsti. Jokiu būdu nepulkite pjaustyti iš karto.