
700 gramų | druska |
10 vienetų | krapai |
10 vienetų | juodieji serbentai (lapai) |
10 vienetų | vyšnios (lapai) |
10 vienetų | krienai (lapai) |
10 litrų | vanduo |
2 vienetai | česnakas (galvos) |
10 kilogramų | pomidorai |
Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki.
Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg.
Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse.
Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį.
Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Marinuota paprika su medumi
-
Sūdytos rūgštynės
-
Spanguolių uogienė
-
Marinuoti grybai žiemai
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Marinuoti agrastai
-
Rauginti agurkai
-
Baklažanų salotos
-
Konservuoti burokėliai
-
Lietuviška obuolienė
-
Konservuoti grybai
-
Gudobelių uogienė
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Burokėlių konservai su obuoliais
Rauginti pomidorai

-
Druska,
700 gramų -
Krapai,
10 vienetų -
Juodieji serbentai, lapai,
10 vienetų -
Vyšnios, lapai,
10 vienetų -
Krienai, lapai,
10 vienetų -
Vanduo,
10 litrų -
Česnakas, galvos,
2 vienetai -
Pomidorai,
10 kilogramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai.
Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki.
Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg.
Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse.
Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį.
Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.
Komentarai (10)
-
Linksmute
2010-01-29 00:14
Mano pomidorai zali , Vynuoginiai , po keliu menesiu pasidare kartus. Nors stovejo saldytuve ir nesupelijo,skystis skaidrus , bet kartus ,nors tu ka.Isverciau visus siukslinen. :geda:
-
agurkas
2010-01-29 00:08
Gal geriau salta pilt.. a kaip manot :-D :-D :-D :-D :-D
-
rasiux
2009-10-10 01:01
Tai koks tas vanduo turi but???????? :-(
-
Kumucia
2009-09-09 08:56
As rauginimui pilu ledini vandeni, kuo saltesnis - tuo kietesni lieka agurkai ir poidorai.
-
Algis
2009-09-08 22:47
nevirintas, saltas. visad naudodavom is sulinio.
-
Linksmute
2009-09-08 21:31
Kodel nepaaiskinta prie recepto koks vanduo turi buti - saltas , virintas saltas ar verdantis ? Mano mama , prisimenu ,ant rauginamu agurku pildavo verdanti sudyta vandeni . O kaip su zaliais sudytais ar raugintais pomidorais ? Gal kas zino ? Nebeturiu pas ka paklausti. ;-)