 
| 700 gramų | druska | 
| 10 vienetų | krapai | 
| 10 vienetų | juodieji serbentai (lapai) | 
| 10 vienetų | vyšnios (lapai) | 
| 10 vienetų | krienai (lapai) | 
| 10 litrų | vanduo | 
| 2 vienetai | česnakas (galvos) | 
| 10 kilogramų | pomidorai | 
Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki.
Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg.
Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse.
Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį.
Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Rauginti agurkai žiemai Rauginti agurkai žiemai
- 
                
                                         Raugerškio uogos, trintos su cukrumi Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
- 
                
                                         Konservuoti žirneliai Konservuoti žirneliai
- 
                
                                         Obuolių sultys Obuolių sultys
- 
                
                                         Aštrūs marinuoti moliūgai Aštrūs marinuoti moliūgai
- 
                
                                         Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
- 
                
                                         Aviečių kompotas su apelsinais Aviečių kompotas su apelsinais
- 
                
                                         Itališka obuolienė Itališka obuolienė
- 
                
                                         Konservuoti baklažanai su daržovėmis Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- 
                
                                         Uogienė iš uogų arba vaisių Uogienė iš uogų arba vaisių
- 
                
                                         Konservuotos cukinijos su pomidorais Konservuotos cukinijos su pomidorais
- 
                
                                         Parauginti agurkai Parauginti agurkai
- 
                
                                         Pomidorų ir čili padažas Pomidorų ir čili padažas
- 
                
                                         Aviečių uogienė Aviečių uogienė
- 
                
                                         Agurkų mišrainė Agurkų mišrainė
- 
                
                                         Aguročių ikra "Uošvės liežuvis" Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- 
                
                                         Slyvų - aronijų kompotas Slyvų - aronijų kompotas
- 
                
                                         Marinuoti agurkai su svogūnais Marinuoti agurkai su svogūnais
- 
                
                                         Juodųjų serbentų drebučiai Juodųjų serbentų drebučiai
- 
                
                                         Baklažanų salotos Baklažanų salotos
Rauginti pomidorai
 akcijas
                        akcijas
                    - 
                                                            
                                                            Druska, 700 gramų 
- 
                                                            
                                                            Krapai, 10 vienetų 
- 
                                                            
                                                            Juodieji serbentai, lapai, 10 vienetų 
- 
                                                            
                                                            Vyšnios, lapai, 10 vienetų 
- 
                                                            
                                                            Krienai, lapai, 10 vienetų 
- 
                                                            
                                                            Vanduo, 10 litrų 
- 
                                                            
                                                            Česnakas, galvos, 2 vienetai 
- 
                                                            
                                                            Pomidorai, 10 kilogramų 
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai.
Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki.
Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg.
Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse.
Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį.
Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.
Komentarai (10)
- 
        Linksmute
        2010-01-29 00:14
    
   Mano pomidorai zali , Vynuoginiai , po keliu menesiu pasidare kartus. Nors stovejo saldytuve ir nesupelijo,skystis skaidrus , bet kartus ,nors tu ka.Isverciau visus siukslinen. :geda: 
 
- 
        agurkas
        2010-01-29 00:08
    
   Gal geriau salta pilt.. a kaip manot :-D :-D :-D :-D :-D 
 
- 
        rasiux
        2009-10-10 01:01
    
   Tai koks tas vanduo turi but???????? :-( 
 
- 
        Kumucia
        2009-09-09 08:56
    
   As rauginimui pilu ledini vandeni, kuo saltesnis - tuo kietesni lieka agurkai ir poidorai. 
 
- 
        Algis
        2009-09-08 22:47
    
   nevirintas, saltas. visad naudodavom is sulinio. 
 
- 
        Linksmute
        2009-09-08 21:31
    
   Kodel nepaaiskinta prie recepto koks vanduo turi buti - saltas , virintas saltas ar verdantis ? Mano mama , prisimenu ,ant rauginamu agurku pildavo verdanti sudyta vandeni . O kaip su zaliais sudytais ar raugintais pomidorais ? Gal kas zino ? Nebeturiu pas ka paklausti. ;-) 
 

 
                 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Greiti vištienos kąsneliai
                                        Greiti vištienos kąsneliai
                                     Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                        Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                     Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                        Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                     Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
                                        Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                     Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
                                        Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"