Rauginti pomidorai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
700 gramų druska
10 vienetų krapai
10 vienetų juodieji serbentai (lapai)
10 vienetų vyšnios (lapai)
10 vienetų krienai (lapai)
10 litrų vanduo
2 vienetai česnakas (galvos)
10 kilogramų pomidorai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai.
Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki.
Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg.
Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse.
Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį.
Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.

Populiariausi receptai šią savaitę

Rauginti pomidorai

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai.
Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki.
Perrinkti ir nuplauti pomidorai sudedami į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių. Pridėjus pilną indą, uždengiamas dangtis ir paslegiama, kad vėliau jie būtų pasinėrę sūryme. Po to užpilama sūrymu tiek, kad apsemtų pomidorus. Sūrymas gaminamas įvairaus stiprumo, priklausomai nuo to, kokio prinokimo laipsnio pomidorai raugiami. 10 L vandens žaliems pomidorams imama 0,5—0,6 kg druskos, raudoniems — 0,8 kg.
Raugiant raudonus pomidorus, parenkamos tokios veislės, kurių vaisiai nedideli, mėsingi. Geriausia juos rauginti ne didesnėse kaip 50 L talpos statinėse.
Užpilti sūrymu pomidorai laikomi rūsyje iš pradžių 10—12, vėliau — 0—4° C temperatūroje. Po 10—15 dienų pomidorai yra įrūgę ir tinkami vartoti. Kad sūrymas nepelėtų, ant paviršiaus patariama užpilti 1—2 mm storio saulėgrąžų aliejaus sluoksnį.
Žali pomidorai dažnai rauginami drauge su agurkais. Tada jie įgyja agurkų skonį.

Reklama:

Komentarai (10)


  • Linksmute 2010-01-29 00:14

    Mano pomidorai zali , Vynuoginiai , po keliu menesiu pasidare kartus. Nors stovejo saldytuve ir nesupelijo,skystis skaidrus , bet kartus ,nors tu ka.Isverciau visus siukslinen. :geda:


  • agurkas 2010-01-29 00:08

    Gal geriau salta pilt.. a kaip manot :-D :-D :-D :-D :-D


  • rasiux 2009-10-10 01:01

    Tai koks tas vanduo turi but???????? :-(


  • Kumucia 2009-09-09 08:56

    As rauginimui pilu ledini vandeni, kuo saltesnis - tuo kietesni lieka agurkai ir poidorai.


  • Algis 2009-09-08 22:47

    nevirintas, saltas. visad naudodavom is sulinio.


  • Linksmute 2009-09-08 21:31

    Kodel nepaaiskinta prie recepto koks vanduo turi buti - saltas , virintas saltas ar verdantis ? Mano mama , prisimenu ,ant rauginamu agurku pildavo verdanti sudyta vandeni . O kaip su zaliais sudytais ar raugintais pomidorais ? Gal kas zino ? Nebeturiu pas ka paklausti. ;-)


Daugiau receptų