Uogienei skirtos šaltalankio uogos turi būti sveikos ir prinokusios, surinktos po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 paras. Uogas nuplauti, 3 minutes blanširuoti, supilti į emaliuotą indą su verdančiu sirupu (1,5 kg cukraus ir 0,6 litro vandens 1 kg uogų), išvirtu vandenyje, kuriame buvo blanširuojamos uogos.
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.
Šaltalankio uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | šaltalankis |
| 1.5 kilogramo | cukrus |
| 600 mililitrų | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Grybų sultys
-
Kriaušių kompotas
-
Slyvų kompotas
-
Cukinijos žiemai
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Braškių kompotas
-
Šaldyti grybai
-
Vyšnių uogienė 2
-
Obuolių sultys
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Grybai svieste
-
Vyšnių kompotas
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Svarainių kompotas
-
Žemuogių uogienė
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
Šaltalankio uogienė
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Šaltalankis,
1 kilogramas -
Cukrus,
1.5 kilogramo -
Vanduo,
600 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Uogienei skirtos šaltalankio uogos turi būti sveikos ir prinokusios, surinktos po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 paras. Uogas nuplauti, 3 minutes blanširuoti, supilti į emaliuotą indą su verdančiu sirupu (1,5 kg cukraus ir 0,6 litro vandens 1 kg uogų), išvirtu vandenyje, kuriame buvo blanširuojamos uogos.
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Dovile
2012-11-17 11:57
Sveiki,
man neaisku, ar uogas supylus i sirupa dar reikia virti ar ne, jei reikia tai kiek laiko. Aciu
-
(anonimas)
2011-10-22 23:56
:-D :-D :-D gera uogiene %-)
-
galina
2011-10-13 11:49
Daug darbo su uogom, bet uogienė man skaniausia...., savo sode turiu šaltalankių!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
