Šaltalankio uogienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas šaltalankis
1.5 kilogramo cukrus
600 mililitrų vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Uogienei skirtos šaltalankio uogos turi būti sveikos ir prinokusios, surinktos po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 paras. Uogas nuplauti, 3 minutes blanširuoti, supilti į emaliuotą indą su verdančiu sirupu (1,5 kg cukraus ir 0,6 litro vandens 1 kg uogų), išvirtu vandenyje, kuriame buvo blanširuojamos uogos.
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šaltalankio uogienė

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Uogienei skirtos šaltalankio uogos turi būti sveikos ir prinokusios, surinktos po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 paras. Uogas nuplauti, 3 minutes blanširuoti, supilti į emaliuotą indą su verdančiu sirupu (1,5 kg cukraus ir 0,6 litro vandens 1 kg uogų), išvirtu vandenyje, kuriame buvo blanširuojamos uogos.
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.

Reklama:

Komentarai (4)


  • Dovile 2012-11-17 11:57

    Sveiki,
    man neaisku, ar uogas supylus i sirupa dar reikia virti ar ne, jei reikia tai kiek laiko. Aciu


  • (anonimas) 2011-10-22 23:56

    :-D :-D :-D gera uogiene %-)


  • galina 2011-10-13 11:49

    Daug darbo su uogom, bet uogienė man skaniausia...., savo sode turiu šaltalankių!


Daugiau receptų