2 kilogramai | agurkų |
2 litrai | vanduo |
5 skiltelės | česnakas |
6 vienetai | vyšnių lapų |
5 vienetai | krapai (žiedynų su kotais) |
4 vienetai | lauro lapų |
3 vienetai | juodųjų serbentų lapų |
2 vienetai | krienų lapų |
4 valgomieji šaukštai | druska |
1 valgomasis šaukštas | prieskonių mišinys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Agurkų mišrainė
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Juodieji serbentai savo sultyse
- Šermukšnių uogienė
- Kiauliena drebučiuose
- Konservuoti baravykai
- Rauginti kopūstai
- Šparaginės pupelės žiemai
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Moliūgų ir persikų uogienė
- Obuolių sultys
- Rauginti agurkai žiemai
- Rabarbarų kompotas
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Šaltalankio sultys
- Figų džemas
- Cukinijos žiemai
- Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- Konservuoti pomidorai
- Apelsininė cukinija
Parauginti agurkai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Agurkai,
2 kilogramai -
Vanduo,
2 litrai -
Česnakas,
5 skiltelės -
Vyšnių lapai,
6 vienetai -
Krapai, žiedynų su kotais,
5 vienetai -
Lauro lapai,
4 vienetai -
Juodųjų serbentų lapai,
3 vienetai -
Krienų lapai,
2 vienetai -
Druska,
4 valgomieji šaukštai -
Prieskonių mišinys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia agurkus pamerkiame į šaltą vandenį ir paliekame porai valandų.
Ištirpiname druską vandenyje. Vandenį geriausiai imti šulinio arba šaltinio, jei tokio nėra galima imti vandenį buteliuose.
Imame indą kuriame sūdysime agurkus (stiklinis, emaliuotas), išdėliojame turimus lapus, krapus, česnaką ir dedame agurkus.
Ant viršaus vėl dedame žalumynus ir prieskonius, paskui vėl agurkus.
Suberiame prieskonius ir užpilame sūriu vandeniu.
Paliekam nakčiai kambario temperatūroje, po to statome į šaldytuvą.
Aš dar ant viršaus sudėjau visą česnako galvutę.