šiek tiek | agurkų |
Agurkus nuplaukite, sudėkite į stiklainius. Užpilkite išvirtu, neverdančiu marinatu. Stiklainius sustatykite į karšto vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir kaitinkite. 1 litro stiklainius 10 min, didesnius - 15 min. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir leiskite atvėsti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aštrūs sūdyti agurkai
- Baklažanų ikrai žiemai
- Marinuoti agurkai
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Marinuoti pomidorai
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Rauginti agurkai su vynuogių lapais
- Konservuoti pomidorai
- Grybai svieste
- Sūdyti pomidorai
- Erškėtrožių uogienė
- Sveikas lečo be acto
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Marinuoti agrastai
- Cukinijų- ananasų konservai
- Konservuoti žirneliai
- Paprikia su medum
- Vasara stiklainyje
Marinuoti agurkai
- Paruošimo laikas:
- Agurkai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui reiks: 1 litras vandens, 1 su kaupu šaukštas druskos, 3 šaukštai cukraus, 0,5 stiklinės acto, 4 gvazdikėliai, 2 lauro lapeliai, 4 kvapieji pipirai. Pagal skonį galima įdėti česnako, krapų, juodųjų pipirų.
Agurkus nuplaukite, sudėkite į stiklainius. Užpilkite išvirtu, neverdančiu marinatu. Stiklainius sustatykite į karšto vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir kaitinkite. 1 litro stiklainius 10 min, didesnius - 15 min. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir leiskite atvėsti.
Komentarai (88)
-
Asta
2018-07-23 16:27
Aš irgi anksčiau kaitindavau agurkus vandenyje, po to karštus kišdavau į stiklainius. Dabar darau paprasčiau. Į švarius stiklainius sudedu švariai nuplautus agurkus ir prieskonių lapus: krapų žiedynus, vyšnių, juodųjų serbentų lapus, pipirus grūdeliais ir viską užpilu iš arbatinuko verdančiu vandeniu. Pridengiu dangteliais ir palieku 5-10 min. Puode verdu marinatą: 1 l vandens 1 šaukštas druskos, 3 šaukštai cukraus, 5 šaukštai 9 % acto. Iš stiklainių nupilu vandenį, užpilu verdančiu marinatu, stiklainius užsuku dangteliais, vožiu dugnu į viršų, dengiu antklode ir lėtai atvėsta. Atvėsę stiklainiai ,,keliauja" į rūsį. Niekada neiššauna.
-
Lina
2017-08-11 19:12
Labai skanu nes pati tuo receptu koncervuoju
-
[email protected]
2017-08-05 12:01
Skanaus
-
olia
2016-07-14 11:18
Eta, super. Vsegda tak dielaju
-
virginija
2015-08-26 15:32
as tai 2 kartus uzvirinu ir uzsuku
-
Ieva
2015-08-24 13:57
Ne man apilepcija
-
Ieva
2015-08-24 13:55
Labai pabendraukim
-
Ieva
2015-08-24 13:53
Labai patiko receptas
-
gile
2015-08-17 16:44
aj,dar isemus is puodo uždengiu šiltai apvertus stiklainius:)
-
gile
2015-08-17 16:44
lengviausia ,skanu ir greit.Litrui 1 š druskos,2 š cukraus,3 š acto ,česnaku(kuo daugiau tuo skaniau)pipiru dar paprikos biškuti.Uzpilu salto nevirinto vandens ,istatau stiklainius i puoda šaltu vandeniu ,pridengiu dangteliais ir verdu ,kol agurkai pagelsta,tada išimu ir uzsuku.Anksciau terliodavausi,dabar taip darau ir agurkai kieti ir nenušauna ir nepabala,cia buvo karščiai ,tai buvau švykus porai savaičiu ir palikus balkone,maniau nšaudys,parvažiuoju viskas gerai,skaidru ir nenušaude.