![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 kilogramas | grybai |
100 gramų | druska |
Pirmiausia grybai surūšiuojami. Tas labai svarbu, nes visus karčiuosius grybus, pvz., grūzdus ir kt., būtinai reikia 3—4 dienas mirkyti šaltame vandenyje, kasdien jį pakeičiant. Po to jie sūdomi, kaip visi kiti grybai: dedami 5—6 cm storio sluoksniais į statinaitę, pabarstant druska (10 kg grybų— 1 kg druskos). Į statinaitės dugną ir ant grybų viršaus dedama prieskonių: krapų, pipirų, lapelių, gvazdikėlių. Grybai uždengiami marle bei dangteliais ir paslegiami akmeniu. Po 3—4 dienų grybai susislegia ir nusėda, atsiranda sulčių. Indas papildomas šviežiais grybais, kurie taip pat apibarstomi druska, ir paviršius vėl užtaisomas kaip anksčiau.
Po 25—35 dienų grybai tinkami vartojimui.
Žiemos metu, kai sultys nusenka, marlė nuimama, išplaunama, ant grybų užpilama išvirto ir atšaldyto sūrymo (10 L vandens — 500 g druskos), kad grybai visą laiką būtų apsemti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūdyti pomidorai
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Erškėtrožių uogienė
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Marinuoti agurkai
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuoti kopūstai
-
Konservuotos rūgštynės
-
Rauginti agurkėliai
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Pomidorai savo sultyse
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Konservuoti žirneliai
-
Marinuota cukinija
-
Konservuoti grybai
-
Cukinijų užkandis
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Cukinijų pagardas žiemai
Sūdyti grybai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Druska,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sūdymui tinkami visi valgomieji grybai (tiek kepuraitės, tiek ir kotai). Rekomenduojama sūdyti kiekvieną grybų rūšį atskirai, bet dažniausiai sūdomi grybų mišiniai. Pirmiausia grybai labai švariai nuvalomi ir nuplaunami.
Pirmiausia grybai surūšiuojami. Tas labai svarbu, nes visus karčiuosius grybus, pvz., grūzdus ir kt., būtinai reikia 3—4 dienas mirkyti šaltame vandenyje, kasdien jį pakeičiant. Po to jie sūdomi, kaip visi kiti grybai: dedami 5—6 cm storio sluoksniais į statinaitę, pabarstant druska (10 kg grybų— 1 kg druskos). Į statinaitės dugną ir ant grybų viršaus dedama prieskonių: krapų, pipirų, lapelių, gvazdikėlių. Grybai uždengiami marle bei dangteliais ir paslegiami akmeniu. Po 3—4 dienų grybai susislegia ir nusėda, atsiranda sulčių. Indas papildomas šviežiais grybais, kurie taip pat apibarstomi druska, ir paviršius vėl užtaisomas kaip anksčiau.
Po 25—35 dienų grybai tinkami vartojimui.
Žiemos metu, kai sultys nusenka, marlė nuimama, išplaunama, ant grybų užpilama išvirto ir atšaldyto sūrymo (10 L vandens — 500 g druskos), kad grybai visą laiką būtų apsemti.
Komentarai (6)
-
adomas
2024-03-26 13:15
eikit sikt durniai
-
danguole
2012-11-20 18:39
labai aciu uz recepta pabandysiu. :super: