
1 kilogramas | grybai |
100 gramų | druska |
Pirmiausia grybai surūšiuojami. Tas labai svarbu, nes visus karčiuosius grybus, pvz., grūzdus ir kt., būtinai reikia 3—4 dienas mirkyti šaltame vandenyje, kasdien jį pakeičiant. Po to jie sūdomi, kaip visi kiti grybai: dedami 5—6 cm storio sluoksniais į statinaitę, pabarstant druska (10 kg grybų— 1 kg druskos). Į statinaitės dugną ir ant grybų viršaus dedama prieskonių: krapų, pipirų, lapelių, gvazdikėlių. Grybai uždengiami marle bei dangteliais ir paslegiami akmeniu. Po 3—4 dienų grybai susislegia ir nusėda, atsiranda sulčių. Indas papildomas šviežiais grybais, kurie taip pat apibarstomi druska, ir paviršius vėl užtaisomas kaip anksčiau.
Po 25—35 dienų grybai tinkami vartojimui.
Žiemos metu, kai sultys nusenka, marlė nuimama, išplaunama, ant grybų užpilama išvirto ir atšaldyto sūrymo (10 L vandens — 500 g druskos), kad grybai visą laiką būtų apsemti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuotos voveraitės
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Sūdyti grybai
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Paprikia su medum
-
Sūdytos rūgštynės
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Marinuotos vyšnios
-
Konservuoti burokėliai
-
Marinuoti grybai
-
Marinuoti burokeliai
-
Svarainiai cukruje
-
Agurkų mišrainė
-
Sūdyti pomidorai
-
Rauginti agurkėliai
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Marinuotos šparaginės pupelės
Sūdyti grybai

- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Druska,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sūdymui tinkami visi valgomieji grybai (tiek kepuraitės, tiek ir kotai). Rekomenduojama sūdyti kiekvieną grybų rūšį atskirai, bet dažniausiai sūdomi grybų mišiniai. Pirmiausia grybai labai švariai nuvalomi ir nuplaunami.
Pirmiausia grybai surūšiuojami. Tas labai svarbu, nes visus karčiuosius grybus, pvz., grūzdus ir kt., būtinai reikia 3—4 dienas mirkyti šaltame vandenyje, kasdien jį pakeičiant. Po to jie sūdomi, kaip visi kiti grybai: dedami 5—6 cm storio sluoksniais į statinaitę, pabarstant druska (10 kg grybų— 1 kg druskos). Į statinaitės dugną ir ant grybų viršaus dedama prieskonių: krapų, pipirų, lapelių, gvazdikėlių. Grybai uždengiami marle bei dangteliais ir paslegiami akmeniu. Po 3—4 dienų grybai susislegia ir nusėda, atsiranda sulčių. Indas papildomas šviežiais grybais, kurie taip pat apibarstomi druska, ir paviršius vėl užtaisomas kaip anksčiau.
Po 25—35 dienų grybai tinkami vartojimui.
Žiemos metu, kai sultys nusenka, marlė nuimama, išplaunama, ant grybų užpilama išvirto ir atšaldyto sūrymo (10 L vandens — 500 g druskos), kad grybai visą laiką būtų apsemti.
Komentarai (5)
-
danguole
2012-11-20 18:39
labai aciu uz recepta pabandysiu. :super: