Citrinų pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
250 gramų kvietiniai miltai
1 vienetas kiaušiniai (trynys)
1 vienetas kiaušiniai (trynys)
šiek tiek druska
2 valgomieji šaukštai sviestas
200 gramų migdolai (drožlės)
150 gramų cukrus
šiek tiek citrinos (žievelė, tarkuota)
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
50 gramų migdolai (drožlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Persijotus miltus išberti ant medinės lentelės, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį ir trynį, įberti druskos, sukrėsti sutarkuotą sviestą. Užmin­kyti tešlą, uždengti ir palikti valan­dai, kad išbrinktų.
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabar­stytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai pri­spausti. Pyrago viršų subadyti šaku­te, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karš­toje orkaitėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Citrinų pyragas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Persijotus miltus išberti ant medinės lentelės, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį ir trynį, įberti druskos, sukrėsti sutarkuotą sviestą. Užmin­kyti tešlą, uždengti ir palikti valan­dai, kad išbrinktų.
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabar­stytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai pri­spausti. Pyrago viršų subadyti šaku­te, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karš­toje orkaitėje.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų