
Pagrindui: | ||
200 gramų | miltai | |
100 gramų | sviestas (šaltas) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 žiupsnelis | druska | |
400 gramų | mėlynės ( ar kitos pasirinktos uogos ) | |
Įdarui: | ||
300 gramų | grietinė | |
150 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | miltai |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Apverstas ananasinis pyragas
-
Morkų pyragas puodelyje
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
-
Morkų pyrago gaminimas
-
Pyragas su gervuogių pertepimu
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Kriaušių pyragas
-
Skanus obuolių pyragas
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Kriaušių pyragas
-
Firminis mamos persikų pyragas
-
Vaflinis pyragas
-
Pyragas „Sniegas“
-
Aguonų vyniotinukai
-
Pyragas „Trys norai“
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
La Chocolate Brownie II
-
Pyragas su kumpiu ir agurkais
-
Pyragas su varške
-
Kuršėnų vyniotinis
Mėlynių pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas, šaltas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Mėlynės, ar kitos pasirinktos uogos ,
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
300 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagrindas. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. Dedame ją 20 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Į grietinę beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plaktuvu išplakame iki vientisos masės.
Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos mėlynes ir užpilame grietininį užpilą. Kepame iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve).
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Aksana
2015-09-12 17:43
Gana nesudetinga,o atrodo įsūdingai,bandysiu gaminti ir šeima vaišinti :)
-
Bozena
2015-09-11 22:12
Neatsisakyciau gabalelio :) labai jau gundananciai atrodo !