Pavasariškai žalias pyragas
AUTORIUS:
silvijuma
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai žalioji citrina
1 pundelis mėta ((tik lapeliai, be kotelių))
4 vienetai kiaušiniai
200 gramų grietinėlės, 35%
150 gramų cukrus
150 gramų miltai
100 gramų sviestas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai ( (nubrauktas arbatinis šauktelis))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Sviestas sutarkuojamas burokine tarka, palaukiama, kol suminkštėja. Tada ant jo suberti miltus ir gerai išminkyti. Tešla padedama į šaldytuvą 20 min. ar pusvalandžiui.
2.
36 cm diametro kepimo formą ištepti sviestu, iš tešlos padaryti apvalų paplotį ir juo iškloti formą. Padaryti aukštesnius kraštelius, kad supylus įdarą, jis neišbėgtu per krštus. Tešlą pabadyti šakute (tik nereikia daryti skylių) ir orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių kepti 15 min. Jeigu formelė platesnė ir tešla plona - šiek tiek trumpiau. Svarbiausia, kad nepradėtu rudai skrusti.
3.
Per tą laiką pasigaminti įdarą. Labai plonai nulupti žaliasias citrinas – ant žievelkuių neturi likti jokių baltos citrino luobelės pėdsakų, nes jie priduos kartumo. Tada žieveles sudėti į trintuvą. Pridėti mėtų lapelių, įpilti šiek tiek grietinėlės ir iki vientisos masės viską sutrinti – gausis ryškiai žalia ir aromatinga masė.
4.
Kitame dubenyje gerai išplakti (plakti mažiausiai 5 min.) kiaušinius su cukrumi. Įspausti vienos žaliosios citrinos sultis, supilti likusią grietinėlę, suberti kepimo miltelius dar kartą viską gerai išplakti. Kuo ilgiau tuo geriau.
5.
Į apkeptą tešlą šį įdarą supilti ir vėl kišti į orkaitę. Tokioje pačioje temperatūroje kepti dar 20 min. ar pusvalandį – priklauso nuo kepimo formos dylio.
Kai pyragas iškeps, palikti jį atvėsti.

Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Pavasariškai žalias pyragas

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sviestas sutarkuojamas burokine tarka, palaukiama, kol suminkštėja. Tada ant jo suberti miltus ir gerai išminkyti. Tešla padedama į šaldytuvą 20 min. ar pusvalandžiui.

  2. 36 cm diametro kepimo formą ištepti sviestu, iš tešlos padaryti apvalų paplotį ir juo iškloti formą. Padaryti aukštesnius kraštelius, kad supylus įdarą, jis neišbėgtu per krštus. Tešlą pabadyti šakute (tik nereikia daryti skylių) ir orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių kepti 15 min. Jeigu formelė platesnė ir tešla plona - šiek tiek trumpiau. Svarbiausia, kad nepradėtu rudai skrusti.

  3. Per tą laiką pasigaminti įdarą. Labai plonai nulupti žaliasias citrinas – ant žievelkuių neturi likti jokių baltos citrino luobelės pėdsakų, nes jie priduos kartumo. Tada žieveles sudėti į trintuvą. Pridėti mėtų lapelių, įpilti šiek tiek grietinėlės ir iki vientisos masės viską sutrinti – gausis ryškiai žalia ir aromatinga masė.

  4. Kitame dubenyje gerai išplakti (plakti mažiausiai 5 min.) kiaušinius su cukrumi. Įspausti vienos žaliosios citrinos sultis, supilti likusią grietinėlę, suberti kepimo miltelius dar kartą viską gerai išplakti. Kuo ilgiau tuo geriau.

  5. Į apkeptą tešlą šį įdarą supilti ir vėl kišti į orkaitę. Tokioje pačioje temperatūroje kepti dar 20 min. ar pusvalandį – priklauso nuo kepimo formos dylio.
    Kai pyragas iškeps, palikti jį atvėsti.

    Skanaus

Receptą atsiuntė silvijuma
Reklama:

Komentarai (11)


  • rita 2015-03-30 11:34

    sventiskai atrodo ir paprastas


  • Janina 2015-03-27 21:12

    man atrodo galima deti ir 5 laimus - bus dar didesnis skonio smugis. bet cia jau skonio reikalas. bet pyragas labai vertas demesio


  • sarina 2015-03-27 00:16

    Skaniai atrodo


  • Sandra 2015-03-26 19:59

    Nuostabus pyragas!!!


  • Neringa L 2015-03-26 19:14

    Labai patinka !


  • Vikucce 2015-03-26 19:05

    Skaniai atrodo :)


  • iva 2015-03-26 17:37

    Keptas pavasriškas mohito variantas (y)


  • rom 2015-03-26 16:38

    Labai geras receptas - papuoš stalą!!!


  • Margarita 2015-03-26 16:02

    Puikus pyragas!


  • migle 2015-03-26 15:28

    tikrai pavasariskas - zalias ir aromatingas speju
    issiaugojau, pabandysiu, nes nesunkus


Daugiau receptų