
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1.5 stiklinės | cukrus |
2 vienetai | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
1 valgomasis šaukštas | kefyras |
1 stiklinė | pienas |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | aguonų (ar kiti priedai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginys su riešutais
-
Apvalus „Napoleonas“
-
Jogurtinis pyragas
-
Prancūziškas pyragas
-
Morkų pyrgas
-
Mielinis kringelis
-
Obuolių pyragas su džemu
-
Kepta eglutė
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Įvairių vaisių pyragas
-
Rausvas tortas
-
Varškės pyragas
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Greitas ir skanus varškės apkepas
-
Morkų pyragas
-
Duona pagal Angelę
-
Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
-
Sotus pyragas su vištiena
Ingos pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
2 vienetai -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Kefyras,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Vanilinis cukrus
- Aguonos, ar kiti priedai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukrų, kiaušinį ir trynius išsukame, o tuo tarpu išlydome sviestą ir atvėsiname. Į sviestą suberiame miltus, truputį vanilinio cukraus, cukraus ir trynių plakinį, užgesintą sodą kefyru ir viską gerai išmaišome. Skardoje ištiesiame kepimo popierių, dedame sluoksnį tešlos ant viršaus, aguonų ir mandarinų skiltelių (r kitų vaisių), tada vėl sluoksnį tešlos. Pašauname į įkaitintą šiek tiek orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje tol, kol iškeps. Tuo tarpu išplakame kiaušinių baltymus su puse stiklinės cukraus bei trupučiu vanilės. Išplakame iki tyros masės. Pieną užviriname, įdedame želatiną ir ištirpiname, atvėsiname ir supilame į baltymus. Tada išmaišome ir užpilame ant pyrago ir padedame sustengti. Skanaus!
Komentarai (4)
-
Inga
2010-02-12 17:01
nepaminejau sviesto kiek reikia:( jo reikia 150 g. ;-)