200 gramų | sviestas |
2 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | cukrus |
500 gramų | varškė |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Velykinis pyragas su įdaru
- Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Diena ir Naktis
- Evelinos varškės pyragas
- Abrikosinis pyragas
- Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
- Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
- Šokoladiniai keksiukai
- Vasaros slyvų pyragas
- Jogurtinis tortas
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Aguonų pyragas Kalėdoms
- Bulvių apkepas su šparagais
- Dieviškas obuolių pyragas
- Kurmio kalnelis
- Keksas "C"
- Medaus pyragas su riešutais
- Močiutės keksas
- Biskvitas su vyšniomis
Varškės pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sviestas,
200 gramų -
Miltai,
2 stiklinės -
Cukrus,
1 stiklinė -
Varškė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Suminkome sutarkuotą sviestą su miltais ir 1/2 stiklinės cukraus. Gaunasi biri tešla. Iš pusės tešlos padarome pagrindą.
Varškę, likusią 1/2 stiklinės cukraus, vanilinį cukrų ir išplaktus kiaušinius išsukame iki vienalytės masės. Varškės kremą paskleidžiame į kepimo indą ant tešlos. Kitą tešlos dalį suberiame ant pyrago viršaus.
Kepame įkaitintoje 180°C temp. orkaitėje apie 50 - 60 min. Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės, palaukiame, kol atvės, dedame į šaldytuvą ir leidžiame visiškai atšalti. Galima valgyti ir šiltą, tačiau šaltas ir susistovėjęs jis skanesnis. Labai dera su ledais.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
vanda
2017-03-06 11:57
Cukraus į tešlą iš vis nededu,o į varškę 500 gr. dedu 7 kiaušinius.
-
ingre
2015-12-05 23:32
Labai skanu,tik maziau cukraus reiketu deti,aciu:)