![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
0.5 litro | grietinėlės, 35% |
0.5 litro | pienas |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
2 stiklinės | cukrus |
šiek tiek | biskvitiniai piršteliai |
70 gramų | sviestas |
4 valgomieji šaukštai | aguonų |
1 vienetas | aitriosios paprikos |
šiek tiek | čiobreliai |
1 stiklinė | uogos |
4 valgomieji šaukštai | brendis |
3 valgomieji šaukštai | medus |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Džiūvėsėlių spurgos meduje
-
Kriaušių desertas
-
"Apsnigtos avietės"
-
Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
-
Citrinų pudingas
-
Kepti obuoliai su įdaru
-
Bruknėmis įdarytos kriaušės
-
Bananinis desertas
-
Bananų sufle
-
Rabarbarų kisielius su bananais
-
Spurgos su įdaru ir glaistu
-
Kriaušės tešloje
-
Saldus vyšnių patiekalas
-
Varškės spurgos
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Keptų obuolių desertas su varške
-
Spurgytės su kremu
-
Apelsinų skonio manų pudingas
-
Obuoliai su varške
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Grietinėlė, 35%,
0.5 litro -
Pienas,
0.5 litro -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 stiklinės - Biskvitiniai piršteliai
-
Sviestas,
70 gramų -
Aguonos,
4 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika,
1 vienetas - Čiobreliai
-
Uogos,
1 stiklinė -
Brendis,
4 valgomieji šaukštai -
Medus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą supilti pieną, grietinėlę ir kaitinti (užvirti nereikia) ant silpnos ugnies. Suberti želatiną, du valgomuosius šaukštus cukraus, pamaišyti ir kaitinti, kol ištirps želatina. Suberti aguonas, išmaišyti ir palikti atvėsti. Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.
Sutrupinti biskvitinius sausainius.
Paruošti karamelizuotus sausainius: į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną. Cukrui išsilydžius ir tapus rudos spalvos, tirpinti sviestą, tada sudėti trupintus biskvitinius sausainius ir kiek paskrudinti, išmaišyti. Gautą masę sudėti į indą.
Paruošti čili medų: medų ištirpinti keptuvėje. Iš čili pipiro išimti sėklas (pora sėklų palikti), supjaustyti juostelėmis ir pakepinti meduje. Viską supilti į indelį.
Į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną ir suberti uogas.Kaitinti, kol iš uogų išsiskirs sultys. Pilti šiek tiek brendžio ar romo ir nuimti keptuvę nuo ugnies.
Karamelizuotus biskvito trupinius susmulkinti virtuviniu kombainu.
Prieš patiekiant desertą, keptuvėje pašildyti uogas ir sudėti į lėkštes. Ant uogų išversti sustingusį desertą ir ant viršaus užlieti čili medaus, dėti čiobrelio šakelę ir pabarstyti karamelizuotų trupinių .
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Laikas
2013-10-30 13:35
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.
-
Agnė
2013-10-23 13:55
Bandžiau savaitgalį šį receptą, vyras buvo sužavėtas!! Dėkui Čiop Čiop už idėjas :)