0.5 litro | grietinėlės, 35% |
0.5 litro | pienas |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
2 stiklinės | cukrus |
šiek tiek | biskvitiniai piršteliai |
70 gramų | sviestas |
4 valgomieji šaukštai | aguonų |
1 vienetas | aitriosios paprikos |
šiek tiek | čiobreliai |
1 stiklinė | uogos |
4 valgomieji šaukštai | brendis |
3 valgomieji šaukštai | medus |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vafliai su bananais
- Imbieriniai blyneliai
- Citrinų pudingas
- Karštas šokoladas
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Ryžių pudingas su braškėmis
- Konjako desertas
- Karštas šokoladas
- Kriaušių desertai
- Obuolių gėrimas
- Spurgos su įdaru ir glaistu
- Vasaros varškės spurgos
- Kriaušės tešloje
- Pudingas iš morkų
- Bananų sufle
- Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Varškės spurgos
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Aguoninės formelės
- Vafliai su mėlynėmis
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Grietinėlė, 35%,
0.5 litro -
Pienas,
0.5 litro -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 stiklinės - Biskvitiniai piršteliai
-
Sviestas,
70 gramų -
Aguonos,
4 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika,
1 vienetas - Čiobreliai
-
Uogos,
1 stiklinė -
Brendis,
4 valgomieji šaukštai -
Medus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą supilti pieną, grietinėlę ir kaitinti (užvirti nereikia) ant silpnos ugnies. Suberti želatiną, du valgomuosius šaukštus cukraus, pamaišyti ir kaitinti, kol ištirps želatina. Suberti aguonas, išmaišyti ir palikti atvėsti. Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.
Sutrupinti biskvitinius sausainius.
Paruošti karamelizuotus sausainius: į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną. Cukrui išsilydžius ir tapus rudos spalvos, tirpinti sviestą, tada sudėti trupintus biskvitinius sausainius ir kiek paskrudinti, išmaišyti. Gautą masę sudėti į indą.
Paruošti čili medų: medų ištirpinti keptuvėje. Iš čili pipiro išimti sėklas (pora sėklų palikti), supjaustyti juostelėmis ir pakepinti meduje. Viską supilti į indelį.
Į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną ir suberti uogas.Kaitinti, kol iš uogų išsiskirs sultys. Pilti šiek tiek brendžio ar romo ir nuimti keptuvę nuo ugnies.
Karamelizuotus biskvito trupinius susmulkinti virtuviniu kombainu.
Prieš patiekiant desertą, keptuvėje pašildyti uogas ir sudėti į lėkštes. Ant uogų išversti sustingusį desertą ir ant viršaus užlieti čili medaus, dėti čiobrelio šakelę ir pabarstyti karamelizuotų trupinių .
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Laikas
2013-10-30 13:35
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.
-
Agnė
2013-10-23 13:55
Bandžiau savaitgalį šį receptą, vyras buvo sužavėtas!! Dėkui Čiop Čiop už idėjas :)