šiek tiek | cukraus pudra |
15 gramų | sviestas |
50 mililitrų | vynas (baltas) |
1 valgomasis šaukštas | medus |
50 gramų | anakardžių riešutų |
šiek tiek | šokoladas (juodasis) |
1 valgomasis šaukštas | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | citrinų sultys |
2 vienetai | kriaušės |
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.
Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisiųi ir varškės spurgos
- Obuolių ir ryžių pudingas
- Vafliai su bananais
- Virtiniai su vyšniomis - "Vyšnaitė"
- Varškės spurgos
- Baltijos pyragėliai
- Ryžių pudingas su braškėmis
- Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
- Kepti įdaryti obuoliai
- Desertiniai varškėčiai per 15 min
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Bananai tešloje
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Šokoladinis fondiu
- Obuolių gėrimas
- Karštas bananų desertas
- Kalėdiniai grybukai
- Aronijų pudingas
- Bananinis desertas
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
Kriaušės su riešutais
- Paruošimo laikas:
- Cukraus pudra
-
Sviestas,
15 gramų -
Vynas, baltas,
50 mililitrų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Anakardžių riešutai,
50 gramų - Šokoladas, juodasis
-
Grietinėlė, 35%,
1 valgomasis šaukštas - Citrinų sultys
-
Kriaušės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kriaušes perpjauname per pusę, išskobiame sėklalizdžius ir vis apversdami kepame svieste, apie 5 minutes.
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.
Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!