Kriaušės su riešutais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudra
15 gramų sviestas
50 mililitrų vynas (baltas)
1 valgomasis šaukštas medus
50 gramų anakardžių riešutų
šiek tiek šokoladas (juodasis)
1 valgomasis šaukštas grietinėlės, 35%
šiek tiek citrinų sultys
2 vienetai kriaušės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Kriaušes perpjauname per pusę, išskobiame sėklalizdžius ir vis apversdami kepame svieste, apie 5 minutes.
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.

Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kriaušės su riešutais

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kriaušes perpjauname per pusę, išskobiame sėklalizdžius ir vis apversdami kepame svieste, apie 5 minutes.
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.

Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų