Kriaušes perpjauname per pusę, išskobiame sėklalizdžius ir vis apversdami kepame svieste, apie 5 minutes.
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.
Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!

Kriaušės su riešutais
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | cukraus pudra |
15 gramų | sviestas |
50 mililitrų | vynas (baltas) |
1 valgomasis šaukštas | medus |
50 gramų | anakardžių riešutų |
šiek tiek | šokoladas (juodasis) |
1 valgomasis šaukštas | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | citrinų sultys |
2 vienetai | kriaušės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kriaušės su riešutais
-
Bananai tešloje
-
Sūrio pyragėliai
-
Pudingas
-
Apelsinai obuoliuose
-
Aguoninės formelės
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Varškės spurgos
-
"Apsnigtos avietės"
-
Spurgytės su kremu
-
Rabarbarų kisielius su bananais
-
Spurgos su įdaru ir glaistu
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
-
Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Šokoladiniai vafliukai
-
Bananinis desertas
-
Pudingas iš morkų
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Varškės spurgos
-
Obuoliai su varške
Kriaušės su riešutais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Cukraus pudra
-
Sviestas,
15 gramų -
Vynas, baltas,
50 mililitrų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Anakardžių riešutai,
50 gramų - Šokoladas, juodasis
-
Grietinėlė, 35%,
1 valgomasis šaukštas - Citrinų sultys
-
Kriaušės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kriaušes perpjauname per pusę, išskobiame sėklalizdžius ir vis apversdami kepame svieste, apie 5 minutes.
Puodelyje sumaišome medų ir desertinį vyną. Viską užpilame ant kriaušių ir kepame dar 10 min., kol padažas sutirštės.
Tuomet kriaušes išgriebiame ir išdėliojame lėkštėse.
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, suberiame į nuo kriaušių likusį padažą ir nuolat maišydami pakepiname, kol riešutai apsivels karamele.
Riešutus padaliname po lygiai ir sudedame ant kriaušių puselių.
Šokoladą išlydome virš garų ir sumaišome su grietinėle.
Kriaušes patiekiame su citrinų sultimis, cukraus pudra ir karštu šokoladu.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...