Spurgos su įdaru ir glaistu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
750 gramų aliejaus
šiek tiek romas
0.75 stiklinės cukrus
0.5 vieneto vanilinis cukrus (pakelis)
80 gramų mielės
1 vienetas apelsinų (žievelė)
1.5 stiklinės pienas (šiltas)
šiek tiek druska
šiek tiek uogienė (slyvų)
šiek tiek cukraus pudra
500 gramų kvietiniai miltai
8 vienetai kiaušiniai (tryniai)
0.75 stiklinės sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Mieles ištirpiname su puse stiklinės šilto pieno, šaukšteliu cukraus ir šaukštu miltų. Paliekame šiltoje vietoje, uždengus rankšluosčiu.

Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame ir sumaišome su kiaušiniais, mielėmis, likusiu pienu. Minkome tešlą, kai gaunama vientisa masė, supilame lydytą sviestą ir vėl minkome. Sudedame apelsino žievelę, išminkome ir paliekame padvigubėti.

Imame truputį tešlos, sukočiojam rutuliuką, suspaudžiam, į centrą dedame uogienės ir vėl sukočiojame į apvalią spurgą. Jas dedame ant miltuoto paviršiaus, uždengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pakilti 15 minučių.

Įkaitiname aliejų ir kepame spurgas iš abiejų pusių, iki rudos spalvos.

Iškepusias dedame ant popierinių rankšluostukų, sugerti aliejaus perteklių. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba glajumi, padarytu iš cukraus pudros ir romo mišinio.

Populiariausi receptai šią savaitę

Spurgos su įdaru ir glaistu

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mieles ištirpiname su puse stiklinės šilto pieno, šaukšteliu cukraus ir šaukštu miltų. Paliekame šiltoje vietoje, uždengus rankšluosčiu.

Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame ir sumaišome su kiaušiniais, mielėmis, likusiu pienu. Minkome tešlą, kai gaunama vientisa masė, supilame lydytą sviestą ir vėl minkome. Sudedame apelsino žievelę, išminkome ir paliekame padvigubėti.

Imame truputį tešlos, sukočiojam rutuliuką, suspaudžiam, į centrą dedame uogienės ir vėl sukočiojame į apvalią spurgą. Jas dedame ant miltuoto paviršiaus, uždengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pakilti 15 minučių.

Įkaitiname aliejų ir kepame spurgas iš abiejų pusių, iki rudos spalvos.

Iškepusias dedame ant popierinių rankšluostukų, sugerti aliejaus perteklių. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba glajumi, padarytu iš cukraus pudros ir romo mišinio.

Reklama:

Komentarai (5)


  • Romas to pasimetusi 2015-04-06 11:52

    tai tau turetu uztekti vandens ir miltu ir spurgos gatavos butu :) niekados nereikia daryti kaip kiti daro. pasiziuri pati kas tau is ju butiniausi, o paragavusi savo iskeptu spurgu pastebesi ko truksta.tada ir dadesi ko noresi.


  • Pasimetusi 2014-09-17 16:04

    per daug sudėtingų ingridientų, neapsimoka daryt


  • gretute 2011-07-18 20:30

    atrodo labai skaniai :super2: bandysiu darytis rytoj :super:


  • Ausra 2011-07-07 18:43

    Ant kokio cia kiekio viskas?


  • Ausra 2011-07-07 18:41

    Atrodo labai skanei,sendiena pabandysiu ;)


Daugiau receptų