
750 gramų | aliejaus |
šiek tiek | romas |
0.75 stiklinės | cukrus |
0.5 vieneto | vanilinis cukrus (pakelis) |
80 gramų | mielės |
1 vienetas | apelsinų (žievelė) |
1.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | uogienė (slyvų) |
šiek tiek | cukraus pudra |
500 gramų | kvietiniai miltai |
8 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
0.75 stiklinės | sviestas |
Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame ir sumaišome su kiaušiniais, mielėmis, likusiu pienu. Minkome tešlą, kai gaunama vientisa masė, supilame lydytą sviestą ir vėl minkome. Sudedame apelsino žievelę, išminkome ir paliekame padvigubėti.
Imame truputį tešlos, sukočiojam rutuliuką, suspaudžiam, į centrą dedame uogienės ir vėl sukočiojame į apvalią spurgą. Jas dedame ant miltuoto paviršiaus, uždengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pakilti 15 minučių.
Įkaitiname aliejų ir kepame spurgas iš abiejų pusių, iki rudos spalvos.
Iškepusias dedame ant popierinių rankšluostukų, sugerti aliejaus perteklių. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba glajumi, padarytu iš cukraus pudros ir romo mišinio.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Kriaušių desertas
-
Aronijų pudingas
-
Šokoladiniai vafliukai
-
Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
-
Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
-
Keptų obuolių desertas su varške
-
Kriaušės su riešutais
-
Spurgos su vyšniomis
-
Vafliai su bananais
-
Vasaros varškės spurgos
-
Kepti įdaryti obuoliai
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Obuolių ir moliūgų pudingas
-
Bananai tešloje
-
Kriaušės su ožkos pieno sūriu ir medumi
-
Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
-
Pudingas
Spurgos su įdaru ir glaistu

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
750 gramų - Romas
-
Cukrus,
3/4 stiklinės -
Vanilinis cukrus, pakelis,
0.5 vieneto -
Mielės,
80 gramų -
Apelsinai, žievelė,
1 vienetas -
Pienas, šiltas,
1.5 stiklinės - Druska
- Uogienė, slyvų
- Cukraus pudra
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
8 vienetai -
Sviestas,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpiname su puse stiklinės šilto pieno, šaukšteliu cukraus ir šaukštu miltų. Paliekame šiltoje vietoje, uždengus rankšluosčiu.
Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame ir sumaišome su kiaušiniais, mielėmis, likusiu pienu. Minkome tešlą, kai gaunama vientisa masė, supilame lydytą sviestą ir vėl minkome. Sudedame apelsino žievelę, išminkome ir paliekame padvigubėti.
Imame truputį tešlos, sukočiojam rutuliuką, suspaudžiam, į centrą dedame uogienės ir vėl sukočiojame į apvalią spurgą. Jas dedame ant miltuoto paviršiaus, uždengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pakilti 15 minučių.
Įkaitiname aliejų ir kepame spurgas iš abiejų pusių, iki rudos spalvos.
Iškepusias dedame ant popierinių rankšluostukų, sugerti aliejaus perteklių. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba glajumi, padarytu iš cukraus pudros ir romo mišinio.
Komentarai (7)
-
Romas to pasimetusi
2015-04-06 11:52
tai tau turetu uztekti vandens ir miltu ir spurgos gatavos butu :) niekados nereikia daryti kaip kiti daro. pasiziuri pati kas tau is ju butiniausi, o paragavusi savo iskeptu spurgu pastebesi ko truksta.tada ir dadesi ko noresi.
-
Pasimetusi
2014-09-17 16:04
per daug sudėtingų ingridientų, neapsimoka daryt
-
gretute
2011-07-18 20:30
atrodo labai skaniai :super2: bandysiu darytis rytoj :super:
-
Ausra
2011-07-07 18:43
Ant kokio cia kiekio viskas?
-
Ausra
2011-07-07 18:41
Atrodo labai skanei,sendiena pabandysiu ;)