300 gramų | aguonų |
2 stiklinės | cukrus |
4 stiklinės | miltai |
1 gabalas | mielės |
2 stiklinės | vanduo |
Mieles ir likusį cukrų ištirpinti vandenyje, supilti į miltus. Viską gerai išmaišyti, tešla turi būti kieta. Tešlą palikti porai valandų šiltai, kad pakiltų.
Iškilusią tešlą iškočioti, poduku išpjaustyti apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėti po šaukštą aguonų masės, formuoti pyragėlius.
Pyragėlius apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
- Aronijų pudingas
- Šokoladiniai vafliukai
- Karštas šokoladas "Skanumėlis"
- Spurgos iš varškės
- Pudingas iš morkų
- Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
- Kalėdiniai grybukai
- Obuolių ir ryžių pudingas
- Vaisiųi ir varškės spurgos
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Varškės spurgos
- Šokoladiniai pyragaičiai
- Obuoliai, įdaryti su razinomis, riešutais ir kiaušinio baltymo ''pagalvėle"
- Kriaušės su ožkos pieno sūriu ir medumi
- Rabarbarų kisielius su bananais
- Imbieriniai blyneliai
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
- Avižų ir kokosų juostelės
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Aguonos,
300 gramų -
Cukrus,
2 stiklinės -
Miltai,
4 stiklinės -
Mielės,
1 gabalas -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aguonas permalkti su stikline cukraus.
Mieles ir likusį cukrų ištirpinti vandenyje, supilti į miltus. Viską gerai išmaišyti, tešla turi būti kieta. Tešlą palikti porai valandų šiltai, kad pakiltų.
Iškilusią tešlą iškočioti, poduku išpjaustyti apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėti po šaukštą aguonų masės, formuoti pyragėlius.
Pyragėlius apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
Komentarai (5)
-
Ruta
2021-12-24 10:50
Čia aguonas malti sausas ar kaip?
-
Eugenija
2020-12-17 20:12
Tiksliai.kokio dydzio gabalas?
-
Romalda Abramaitienė
2018-12-07 21:06
Vienas gabalas mielių-tai čia kiek,100 gr.,ar 50 gr.