300 gramų | aguonų |
2 stiklinės | cukrus |
4 stiklinės | miltai |
1 gabalas | mielės |
2 stiklinės | vanduo |
Mieles ir likusį cukrų ištirpinti vandenyje, supilti į miltus. Viską gerai išmaišyti, tešla turi būti kieta. Tešlą palikti porai valandų šiltai, kad pakiltų.
Iškilusią tešlą iškočioti, poduku išpjaustyti apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėti po šaukštą aguonų masės, formuoti pyragėlius.
Pyragėlius apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daniški pyragaičiai
- Šokoladiniai pyragaičiai
- Kepti bananai su ledais ir karamele
- Karštas šokoladas
- Vafliai su mėlynėmis
- Kriaušių desertas
- Varškės spurgos
- Bananų desertas
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Virtų kriaušių desertas
- Šokoladiniai fondantai
- Kriaušės tešloje
- Kriaušės su riešutais
- Spurgos su įdaru ir glaistu
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Aronijų pudingas
- Spurgos iš varškės
- Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
- Pudingas
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Aguonos,
300 gramų -
Cukrus,
2 stiklinės -
Miltai,
4 stiklinės -
Mielės,
1 gabalas -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aguonas permalkti su stikline cukraus.
Mieles ir likusį cukrų ištirpinti vandenyje, supilti į miltus. Viską gerai išmaišyti, tešla turi būti kieta. Tešlą palikti porai valandų šiltai, kad pakiltų.
Iškilusią tešlą iškočioti, poduku išpjaustyti apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėti po šaukštą aguonų masės, formuoti pyragėlius.
Pyragėlius apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
Komentarai (5)
-
Ruta
2021-12-24 10:50
Čia aguonas malti sausas ar kaip?
-
Eugenija
2020-12-17 20:12
Tiksliai.kokio dydzio gabalas?
-
Romalda Abramaitienė
2018-12-07 21:06
Vienas gabalas mielių-tai čia kiek,100 gr.,ar 50 gr.