300 gramų | miltai |
300 mililitrų | pienas |
100 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušinių trynių |
3 vienetai | kiaušinių baltymais |
0.5 vieneto | citrinos žievelė |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile |
5 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | malto kardamono |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės spurgos
- Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
- Obuoliai su varške
- Spurgos iš varškės
- Kepti įdaryti obuoliai
- Karštas šokoladas "Skanumėlis"
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Šokoladiniai pyragaičiai
- Virtiniai su vyšniomis - "Vyšnaitė"
- Obuoliai su varške
- Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
- Aguoninės formelės
- Kriaušės tešloje
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Prancūziškų skrebučių gaminimas
- Obuolių gėrimas
- Obuoliai, įdaryti su razinomis, riešutais ir kiaušinio baltymo ''pagalvėle"
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Kriaušės su riešutais
- Bananų desertas
Daniški pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 30
-
Miltai,
300 gramų -
Pienas,
300 mililitrų -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušinių tryniai,
3 vienetai -
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Citrinos žievelė,
0.5 vieneto -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
5 arbatiniai šaukšteliai -
Maltas kardamonas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išlydykite sviestą ir leiskite jam truputį ataušti.
Visas sudedamąsias dalis dėkite į dubenį. Plakdami pilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, lydytą sviestą ir citrinos žievelę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės ir atsargiai supilkite į pagrindinį mišinį.
Įkaitinkite specialią spurgų keptuvę ir patepkite trupučiu lydyto sviesto. Pilkite mišinį, kol beveik visiškai užsipildys skardos ertmės. Kepkite, kol visiškai iškeps. Naudokite iešmą arba šakutę. Jeigu neturite specialios keptuvės, kepkite kaip keksiukus orkaitėje, įkaitintoje 175 °C, apie 40 minučių.
Iškepusius pyragaičius sudėkite į lėkštę, apibarstytą cukraus milteliais. Pyragaičius gausiai apibarstykite cukraus milteliais, mirkykite į skanią uogienę ir mėgaukitės!