Creme brulee
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 mililitrų pienas
400 mililitrų grietinėlės, 35%
8 vienetai kiaušiniai (tryniai)
100 gramų cukrus
1 gabalas pupelės (tonko)
1 stiklinė vanilė (lazdelė, šviežia)
30 gramų cukrus (rudas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 100°C temperatūros. Sutarkuokite Tonka pupeles.
2.
Puode pašildykite riebų pieną su grietinėle ir tarkuotomis pupelėmis.
3.
Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o tada plakinį, po truputį, supilti į verdantį pieną. Pieno mišinį išpilstykite į kepimo formeles ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 minučių (desertą lengvai pakratykite ir jei kremas nedreba, vadinasi jau yra iškepę).
4.
Iškepus desertui, atvėsinkite ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
Kiekvieno deserto viršų karamelizuokite ruduoju cukrumi, naudojant specialų degiklį.



Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Creme brulee

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 100°C temperatūros. Sutarkuokite Tonka pupeles.

  2. Puode pašildykite riebų pieną su grietinėle ir tarkuotomis pupelėmis.

  3. Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o tada plakinį, po truputį, supilti į verdantį pieną. Pieno mišinį išpilstykite į kepimo formeles ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 minučių (desertą lengvai pakratykite ir jei kremas nedreba, vadinasi jau yra iškepę).

  4. Iškepus desertui, atvėsinkite ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
    Kiekvieno deserto viršų karamelizuokite ruduoju cukrumi, naudojant specialų degiklį.



    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų