360 gramų | miltai |
270 gramų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
200 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 stiklinė | obuolienės |
1 sauja | spanguolės |
1 vienetas | apelsinų žievelės |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lengvai paruošiamas obuolių pyragas
- Saulėgrąža
- "Amerikietiškas" obuolių pyragas
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Moliūgų pyragas
- Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
- Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
- Kisieliaus keksas
- Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Sūrio pyragas
- Obuolių pyragas
- Lilės tortas
- Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
- Šokoladinis vyniotinis
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Citrininis pyragas
- Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
- Obuolių pyragas su bruknėmis
- Pyragas „Skanumėlis“
Obuolių ir spanguolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
360 gramų -
Cukrus,
270 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sviestas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Obuolienė,
1 stiklinė -
Spanguolės,
1 sauja -
Apelsinų žievelė,
1 vienetas - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitė – 180 C temp.
Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Dubenėlyje sumaišyti obuolių uogienę, spanguoles ir gerai nuplauto bei nutarkuoto apelsino žievelę.
Ištirpintą sviestą supilame ant cukraus, įdedame vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame (sukti plakikliu apie 5 min.). Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai, druska. Gerai išmaišome. Pusę tešlos sukrėsti į kepimo formą. Ant jos supilti gautą obuolių uogienės, spanguolių ir apelsino žievelės masę, tolygiai ją paskirstyti ir paviršių išlyginti, supilti likusią tešlos dalį. Kepti įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.