6 vienetai | obuoliai |
600 gramų | tešla (bemielė sluoksniuota) |
100 gramų | cukrus |
50 gramų | cukrus (rudas) |
2 valgomieji šaukštai | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (pyragų) |
100 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas "Pirmoji šalna"
- Trupiniuotis
- Apelsininis pyragas
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
- Aguoninis biskvitas
- Gaivus tortukas
- Meduolis su obuoliais
- Morkų pyragas
- Slyvų pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
- Obuolių pyragas
- Varškės pyragas su vyšniomis
- Varškės apkepas su bananais
- Pyragas su persikais
- Obuolių pyragas su riešutais
- Mielinės bandelės
- Pynutės su šokoladu
- Pyragas su vyšnių uogiene
Obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Obuoliai,
6 vienetai -
Tešla, bemielė sluoksniuota,
600 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Cukrus, rudas,
50 gramų -
Cinamonas,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, pyragų,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
100 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, ne per mažais, kad nepasidarytų košė. Į puodą pilame cukrų ir kitus birius produktus bei vandenį, išmaišom, kaitinam ir dedam obuolius. paverdam apie 10 min, kol obuoliai suminkštės bet vis dar laikys savo formą o sirupas sutirštės. Atvėsinam įdarą.
Tešla išklojam indą kuriame kepsime, subadome šakute pagrindą.
Paruoštą įdarą dedam ant tešlos, išlyginam. likusia tešlos dalimi uždengiam įdarą, uždarom visus kampus. padarom skylutę viršuje garam išeiti. patepam vandeniu ar kiaušiniu. Galima palikti šaldytuve 20 min prieš kepant.
Kepam 200°C temp. orkaitei apie valandą.