Obuolių pyragas
AUTORIUS:
Monika
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai obuoliai
600 gramų tešla (bemielė sluoksniuota)
100 gramų cukrus
50 gramų cukrus (rudas)
2 valgomieji šaukštai cinamonas
1 arbatinis šaukštelis prieskoniai (pyragų)
100 mililitrų vanduo
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, ne per mažais, kad nepasidarytų košė. Į puodą pilame cukrų ir kitus birius produktus bei vandenį, išmaišom, kaitinam ir dedam obuolius. paverdam apie 10 min, kol obuoliai suminkštės bet vis dar laikys savo formą o sirupas sutirštės. Atvėsinam įdarą.
2.
Tešla išklojam indą kuriame kepsime, subadome šakute pagrindą.
3.
Paruoštą įdarą dedam ant tešlos, išlyginam. likusia tešlos dalimi uždengiam įdarą, uždarom visus kampus. padarom skylutę viršuje garam išeiti. patepam vandeniu ar kiaušiniu. Galima palikti šaldytuve 20 min prieš kepant.
4.
Kepam 200°C temp. orkaitei apie valandą.

Populiariausi receptai šią savaitę

Obuolių pyragas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, ne per mažais, kad nepasidarytų košė. Į puodą pilame cukrų ir kitus birius produktus bei vandenį, išmaišom, kaitinam ir dedam obuolius. paverdam apie 10 min, kol obuoliai suminkštės bet vis dar laikys savo formą o sirupas sutirštės. Atvėsinam įdarą.

  2. Tešla išklojam indą kuriame kepsime, subadome šakute pagrindą.

  3. Paruoštą įdarą dedam ant tešlos, išlyginam. likusia tešlos dalimi uždengiam įdarą, uždarom visus kampus. padarom skylutę viršuje garam išeiti. patepam vandeniu ar kiaušiniu. Galima palikti šaldytuve 20 min prieš kepant.

  4. Kepam 200°C temp. orkaitei apie valandą.

Receptą atsiuntė Monika
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų