600 gramų | kiauliena |
300 gramų | grybai (švieži) |
2 stiklinės | grietinėlės, 35% |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | prieskoniai (kepsnių) |
3 vienetai | svogūnai |
2 stiklinės | majonezas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aštrus guliašas
- Faršu įdarytos bulvės
- Bajoriški Radvilų zrazai
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Purienos
- Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Kiauliena su aguročiais
- Kiaulienos sprandinės kepsnys “Armonika”
- Avienos šonkauliukai
- Troškintos veršienos kepenėlės
- Kiaulienos su kruopom apkepas
- Kelmas
- Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
- Mėsinis riestainis su kiaušiniu
- Kotletai
- Įdaryti piepagrybiai
- Kepsneliai su kiauliena
- Įdaryti makaronai
- Vyniotinis "Siurprizas"
- Kepta menkė
Mėsos kepsnys su grybais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
600 gramų -
Grybai, švieži,
300 gramų -
Grietinėlė, 35%,
2 stiklinės -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, kepsnių,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Majonezas,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulienos gabaliuką aptepti majonezo - prieskonių kepsniams mišinių ir marinuoti pora valandų. Grybus nuplauti, supjaustyti ir apkepti keptuvėje, įkaitintame aliejuje. Tada sudėti apkepti ir pjaustytus svogūnus. Grybus pagardinti druska, pipirais. Į gilią kepimo skardą padėti išmarinuotą mėsos gabaliuką ir supilti (į tą pačią skardą) keptuvės turinį. Viską kepti apie 30 minučių 180 °C temperatūroje. Tada ant grybų supilti grietinėlę ir dar troškinti apie pusvalandį. Iškepus, pjaustyti mėsą griežinėliais ir patiekti su troškintais grybais.