Tekiloje marinuota jautiena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo jautiena (išpjova)
100 mililitrų žalioji citrina (sultys)
1.3 stiklinės aliejaus
100 mililitrų tekila
1 arbatinis šaukštelis kmynai
0.5 arbatinio šaukštelio juodieji pipirai (malti)
3 vienetai česnakas (skiltelės)
3 vienetai svogūnai
18 vienetų tortilija
3 stiklinės pupelės (konservuotos)
šiek tiek padažas (salsa, šviežias)
0.5 stiklinės grietinėlės, 35%
0.5 stiklinės kalendra (smulkinta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Supjaustykite mėsą 1 cm pločio juostelėmis. Sudėkite į lėkštę. Sumaišykite laimo sultis, 0,3 stiklinės aliejaus, tekilą, kmynus, oreganą, pipirus ir smulkintą česnaką. Užpilkite šiuo marinatu mėsą, uždenkite ir palikite marinuotis parą šaldytuve, karts nuo karto mėsą pavartant.

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepkite svogūnų puseles apie 6-8 minutes, kol paruduos. Svogūnus sudėkite į lėkštę.

Toj pačioj keptuvėje apkepinkite mėsą ant didelės ugnies, po 2 min. iš kiekvienos pusės, jei per sausa įpilant šiek tiek marinato. Keptą mėsą perdėkite į lėkštę kur sudėti svogūnai, neatšaldykite.

Tortilijas pašildykite įsukę į polietileninį maišelį, mikrobangėje krosnelėje apie 30 sek. Pašildykite pupeles.

Gražiai išdėliokite mėsą, svogūną ir tortilijas ant lėkščių. Sudėkite pupeles, įdėkite salsa padažo. Atskiruose indeliuose paduokite grietinėlę ir kalendrą.

Valgoma: Ant tortilijos dedama mėsos ir kitas garnyras, pavilgoma grietinėlėje, kalendroje ir valgoma rankomis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tekiloje marinuota jautiena

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Supjaustykite mėsą 1 cm pločio juostelėmis. Sudėkite į lėkštę. Sumaišykite laimo sultis, 0,3 stiklinės aliejaus, tekilą, kmynus, oreganą, pipirus ir smulkintą česnaką. Užpilkite šiuo marinatu mėsą, uždenkite ir palikite marinuotis parą šaldytuve, karts nuo karto mėsą pavartant.

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepkite svogūnų puseles apie 6-8 minutes, kol paruduos. Svogūnus sudėkite į lėkštę.

Toj pačioj keptuvėje apkepinkite mėsą ant didelės ugnies, po 2 min. iš kiekvienos pusės, jei per sausa įpilant šiek tiek marinato. Keptą mėsą perdėkite į lėkštę kur sudėti svogūnai, neatšaldykite.

Tortilijas pašildykite įsukę į polietileninį maišelį, mikrobangėje krosnelėje apie 30 sek. Pašildykite pupeles.

Gražiai išdėliokite mėsą, svogūną ir tortilijas ant lėkščių. Sudėkite pupeles, įdėkite salsa padažo. Atskiruose indeliuose paduokite grietinėlę ir kalendrą.

Valgoma: Ant tortilijos dedama mėsos ir kitas garnyras, pavilgoma grietinėlėje, kalendroje ir valgoma rankomis.

Reklama:

Komentarai (7)


  • FDFFF 2009-03-23 15:36

    Na va, pasidariau, skanu visai. Tik butinai reikai tureti salsa padazo ir kalendros, nes visa skoni suteikia. Pati mesa nera skani (valgant kepta be padazo, blyno ir pan). Bet kartu tampa l.skanu.

    Kas liecia kaina, tai tekilka 70 lt, mesos 600-700g kaianvo 50 lt+-, viso su citrina ir pan 150+- lt

    Jeigu galvojat pirkt kita mesa, tai butinai turi buti minksta ir be riebalo.


  • FDFFF 2009-03-22 19:20

    Darau dabar sita ryt pasakysiu ar skanu


  • meksika 2008-08-05 07:40

    salsa padažas - juokinga, kadangi iš ispanų kalbos išvertus salsa reiškia padažą :D


  • Tomas 2008-07-06 22:17

    Kur akcija? Nemaciau!


  • Andrius 2008-07-04 00:23

    Nu ar isbandei jau, maciau tekilai buvo akcija ana savaite..:)


  • Tomas 2008-06-16 15:46

    As pabandysiu, manau skanu bus :) Bet laukiu primais akcijos tekilai, a tai brangoka :)


  • Andrius 2008-06-16 15:00

    Ar bandet kas nors, labai viliojanciai atrodo receptas?


Daugiau receptų