1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
500 gramų | menkės |
40 mililitrų | aliejaus |
600 gramų | bulvių |
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pomidorų padaže keptas šamas
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Silkė su svogūniukais
- Lašiša su citrina
- Kepta žuvies filė
- Pieniška moliūgų sriuba
- Plekšnė su špinatais ir feta
- Įdaryti kalmarai
- Spageti su krevetėmis
- Menkės kukuliai
- Žuvies blyneliai
- Žuvis su migdolais
- Lašiša su vaisiais
- Lašišos apkepas
- Menkė tešloje
- Lynas, keptas ant grotelių
- Jūros gėrybių šašlykas
- Paltusas (juodasis) su daržovėmis
- Lašiša folijoje
- Kulebekas
Menkės kukuliai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Menkės,
500 gramų -
Aliejus,
40 mililitrų -
Bulvės,
600 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Virta menkė nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis ar bulvių tyre, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje arba skardoje.
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.