Virta menkė nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis ar bulvių tyre, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje arba skardoje.
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.
Menkės kukuliai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 1 valgomasis šaukštas | sviestas |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| 2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 500 gramų | menkės |
| 40 mililitrų | aliejaus |
| 600 gramų | bulvių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Užkandėlė su „Klasikine“ silke
-
Norvegiška menkė vasariškai
-
Folijoje kepta žuvis
-
Žuvis su daržovėmis
-
ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
-
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
-
Kepta marinuota žuvis
-
Kepta lydeka su daržovėmis
-
Lynas, keptas ant grotelių
-
Jūros lydeka Graikiškai
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Keptas upėtakis
-
Žuvies pyragas
-
Lazanija su lašiša
-
Menkės kukuliai
-
Keptos seliavos su kiaušiniais
-
Keptas įdarytas karpis
-
Spageti su lašiša ir krevetėmis
-
Lašiša su vaisiais
-
Farširuota lydeka kepta orkaitėje
Menkės kukuliai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Menkės,
500 gramų -
Aliejus,
40 mililitrų -
Bulvės,
600 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Virta menkė nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis ar bulvių tyre, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje arba skardoje.
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
