Svogūnus pakepinti aliejuje kartu su grybais, įpilti grietinėlės, sudėti sutarkuotą morką, pagardinti druska bei pipirais. Į kepimo skardą dėti virtą liežuvį, užpilti padažą ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių.
Bajorų virtuvėje buvo populiaru naudot mėsos subproduktus, derinti mėsą su grybais. Sotūs patiekalai buvo tarsi bajoriškosios virtuvės vizitinė kortelė.
Šaltinis: Savaitraštis "TV savaitė"

Liežuvis su grybais
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas | jaučio liežuvis (arba kiaulės, virtas) |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
300 gramų | grybai |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | svogūnai |
šiek tiek | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Balandėliai pagal Vidą
-
Įdaryti makaronai
-
Triušienos šašlykas
-
Armėniški arba mini mantai
-
Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
-
Kiškio kepsnys
-
Kiaulienos guliašas
-
Margaritos įdarytos paprikos
-
Itališka veršienos filė
-
Kiaulienos muštinis
-
Karališkieji kotletai
-
Kotletukai šventiškai
-
Jautienos kotletukai
-
Kiaulienos šašlykai
-
Paprasti balandėliai
-
Rostbifas
-
Kotletukai
-
Įdarytos parikos
-
Savo sultyse marinuoti šašlykai
-
Apkepas „Greitukas“
Liežuvis su grybais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jaučio liežuvis, arba kiaulės, virtas,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Grybai,
300 gramų -
Morkos,
1 vienetas - Svogūnai
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Svogūnus pakepinti aliejuje kartu su grybais, įpilti grietinėlės, sudėti sutarkuotą morką, pagardinti druska bei pipirais. Į kepimo skardą dėti virtą liežuvį, užpilti padažą ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių.
Bajorų virtuvėje buvo populiaru naudot mėsos subproduktus, derinti mėsą su grybais. Sotūs patiekalai buvo tarsi bajoriškosios virtuvės vizitinė kortelė.
Šaltinis: Savaitraštis "TV savaitė"
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...