| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | prieskoniai (citrinpipiriai) |
| 400 gramų | grietinėlės, 35% |
| 50 gramų | alyvuogių aliejaus |
| 30 gramų | sviestas |
| 1 vienetas | citrinos (žievelė) |
| šiek tiek | krapai |
| šiek tiek | daržovės |
| šiek tiek | druska |
| 4 vienetai | lašiša (arba upėtakių filė) |
| 4 riekės | duona (juoda) |
| 30 gramų | špinatai |
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Menkės kotletukai su baravykais
-
Šamažuvės filė
-
Armėniškai keptas upėtakis
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Lašišos šašlykas su paprikomis
-
Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
-
Jūros gėrybių šašlykas
-
Margaritos žuvies apkepas
-
Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
-
Žuvis su cukinija
-
Keptas karpis su pomidorais
-
Sicilijos ešerys
-
Tešloje kepta silkė
-
Lašišos troškinys
-
Karpis pietums
-
Lašiša su bulvių ir morkų koše
-
Virtas karšis su obuoliais
-
Keptas upėtakis
-
Folijoje kepta žuvis
Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai, citrinpipiriai
-
Grietinėlė, 35%,
400 gramų -
Alyvuogių aliejus,
50 gramų -
Sviestas,
30 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Krapai
- Daržovės
- Druska
-
Lašiša, arba upėtakių filė,
4 vienetai -
Duona, juoda,
4 riekės -
Špinatai,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašišų filė kepsnius ištrinti citrinpipiriais ir patepti alyvuogių aliejumi, palikti pastovėti. Tuo metu orkaitėje išdžiovinti juodos duonos riekes ir jas sutarkuoti - padaryti džiūvesėlius. Juodos duonos džiūvesėlius sumaišyti su tarkuota citrinos žieve, smulkintais krapais (gali būti džiovinti) ir sviestu. Viską gerai išminkyti ir suformuoti 4 "kotletukus", uždėti ant pamarinuotos lašišų filė ir baigti formuoti pagal žuvies formą. Žuvį sudėti į aliejumi pateptą skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti +180 laipsnių orkaitėje maždaug 7 - 10 minučių. Tuo metu paruošti padažą ir daržoves. Daržoves paruošti garuose. Grietinėlę užkaitinti, sudėti špinatus, sudėti prieskonius ir pakaitinti maždaug 3 minutes.
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)
