![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Plekšnės filė su plutele
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas | plekšnė (file) |
150 gramų | sviestas |
200 gramų | krekeriai |
0.3 vieneto | citrinos |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą.
2.
Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę. Gerai išmaišyti.
3.
Plekšnės filė gabaliukus apibarstyti druska, pipirais, išspausti truputį citrinos sulčių.
4.
Kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi. Ant jo sudėti paruoštus plekšnės kepsnelius. Ant kiekvieno plekšnės gabalėlio dėti krekerių masę, švelniai paspausti, kad priliptų.
Kepti iki ~ 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.
Kepti iki ~ 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.
5.
Patiekti su mėgstamu garnyru, daržovėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptas starkis
-
Karpis, troškintas piene
-
Keptas upėtakis
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Lašiša su citrina
-
Karališkoji silkė
-
Folijoje kepta skumbrė
-
Žuvies pyragas
-
Kepta balta žuvis (Tilapia)
-
Kepta lydeka su daržovėmis
-
Lašiša „My little secret“
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Menkė su krienais ir grietine
-
Silkė su džiovintais grybais
-
Kepta menkė su bulvėmis
-
Silkė su manų koše
-
Karpis su salotomis
-
Redos lašiša
-
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
Plekšnės filė su plutele
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Plekšnė, file,
1 kilogramas -
Sviestas,
150 gramų -
Krekeriai,
200 gramų -
Citrinos,
1/3 vieneto -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą.
Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę. Gerai išmaišyti.
Plekšnės filė gabaliukus apibarstyti druska, pipirais, išspausti truputį citrinos sulčių.
Kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi. Ant jo sudėti paruoštus plekšnės kepsnelius. Ant kiekvieno plekšnės gabalėlio dėti krekerių masę, švelniai paspausti, kad priliptų.
Kepti iki ~ 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.Patiekti su mėgstamu garnyru, daržovėmis.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...