1 kilogramas | plekšnė (file) |
150 gramų | sviestas |
200 gramų | krekeriai |
0.3 vieneto | citrinos |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
Kepti iki ~ 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta marinuota žuvis
- Silkė pataluose
- Apelsininė lašiša
- Šamų kotletukai
- Skani zuvytė
- Tuno blyneliai
- Keptos kuojos
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Jūros lydeka Graikiškai
- Silkė su manų koše
- Spalvota žuvies užkepėlė
- Sicilijos ešerys
- Žuvis su garstyčiomis
- Karališkoji silkė
- Žuvis ant grilio
- Žuvies blyneliai su krevetėmis
- Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
- Karpis, šutintas aluje
- Lašišos kepsneliai
- Lašišos kepsneliai
Plekšnės filė su plutele
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Plekšnė, file,
1 kilogramas -
Sviestas,
150 gramų -
Krekeriai,
200 gramų -
Citrinos,
1/3 vieneto -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą.
Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę. Gerai išmaišyti.
Plekšnės filė gabaliukus apibarstyti druska, pipirais, išspausti truputį citrinos sulčių.
Kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi. Ant jo sudėti paruoštus plekšnės kepsnelius. Ant kiekvieno plekšnės gabalėlio dėti krekerių masę, švelniai paspausti, kad priliptų.
Kepti iki ~ 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.Patiekti su mėgstamu garnyru, daržovėmis.