
šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jūros lydeka su kuskusu
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Žuvies pyragas
-
Keptos midijos su sūriu
-
Farširuota lydeka kepta orkaitėje
-
Česnakinės čili krevetės "Firminės"
-
Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
-
Spageti su alyvuogėmis
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Plekšnė su padažu
-
Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
-
Lašišos troškinys
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Lašiša su krapų padažu
-
Kepta lašiša su kiaušiniais
-
Žuvies kukuliai
-
Rūkytas Karpis
-
Apelsininė lašiša
-
Žuvis saldžiarūgščiame padaže
-
Saldžiarūgštė silkė
Karpis, marinuotas česnake

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.