
šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skumbrė kepta orkaitėje
-
Jūreivio sapnas
-
Žuvies blyneliai su krevetėmis
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
Kepta lydeka
-
Užkandėlė su „Klasikine“ silke
-
Gurmaniškas lašišos kepsnys
-
Žuvies ir krevečių šašlykai
-
Silkė su slyvomis ir muskatu
-
Lašiša su citrina
-
Farširuota lydeka
-
Žuvis tešloje
-
Žuvies blyneliai su žalumynais
-
Žuvies filė
-
Keptas ant grotelių upėtakis
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
-
Redos lašiša
-
Žuvies zrazai
-
Tešloje kepta silkė
-
Žuvytės tešloje
Karpis, marinuotas česnake

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.