
šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkių užkandis kitaip - "Silkių mojito"
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
-
Plekšnės filė su plutele
-
Virtas karšis
-
Keptas įdarytas karpis
-
Kepti karosai
-
Žuvies apkepas
-
Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Silkė su manų koše
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
-
Pieniška moliūgų sriuba
-
Žuvies kepsneliai
-
Silkė su džiovintais grybais
-
Išmarinuota žuvis
-
Kepta menkė
Karpis, marinuotas česnake

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.