| šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
| 4 vienetai | česnakas (dideli) | |
| šiek tiek | druska | |
| Aptepimui: | ||
| šiek tiek | miltai (apvoliojimui) | |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvis pagal Ingą
-
Tailandietiški žuvies blyneliai
-
Išmarinuota žuvis
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Nuostabioji paelija
-
Žuvis su alyvuogėmis
-
Žuvis ant grilio
-
Žuvies šašlykai
-
Įdaryti kalmarai
-
Spalvota jūros ešerio filė
-
Karpis, keptas orkaitėje
-
Lietuviški "sushiai"
-
Silkė su morkomis
-
Žuvies ir krevečių šašlykai
-
Lašišos troškinys
-
Kepta lašiša tešloje
-
Itališki koldūnai
-
Jūros lydeka su kuskusu
-
Lašiša su daržovėmis ir grybais
-
Tuno salotos su feta sūriu
Karpis, marinuotas česnake
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.
