| šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
| 4 vienetai | česnakas (dideli) | |
| šiek tiek | druska | |
| Aptepimui: | ||
| šiek tiek | miltai (apvoliojimui) | |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tuno blyneliai
-
Keptas karpis su pomidorais
-
Midijų šašlykai
-
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
-
Silkės ir brokolių užkandėlė
-
Kepta žuvis su petražolėmis
-
Silkė su morkomis
-
Rūkytas Karpis
-
Pica su lašiša
-
Tailandietiški žuvies blyneliai
-
Karpis su porais
-
Keptos seliavos su kiaušiniais
-
Žuvytės tešloje
-
Žuvis su brokoliais
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Keptos midijos su sūriu
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Žuvies blynukai
-
Keptas upėtakis
Karpis, marinuotas česnake
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.
