
šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašiša folijoje
-
Marinuota stinta
-
Sardelės apsuktos bekonu
-
Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Nuostabioji paelija
-
Lašiša su kuskuso kruopomis ir keptomis daržovėmis
-
Keptas ungurys
-
Kulebekas
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Žuvies kukulaičiai
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Cukinijos ir žuvies blyneliai
-
Keptos plekšnės
-
Išmarinuota žuvis
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Spalvota jūros ešerio filė
-
Žuvis padaže
Karpis, marinuotas česnake

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.