
šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta plekšnė padaže
-
Papuošta kepta lydeka
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Kepta marinuota žuvis
-
Žuvies filė
-
Karpis, šutintas aluje
-
Lašišos kepsneliai
-
Kepta aštri menkė
-
Farširuota lydeka
-
Silkė su morkomis
-
Saida margoje tešloje
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Keptos seliavos su kiaušiniais
-
Žuvies kukuliai
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Tešloje kepta lašiša
-
Folijoje kepta žuvis
-
Nuostabioji paelija
-
Menkės kotletukai su baravykais
Karpis, marinuotas česnake

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.