1 stiklinė | cukrus |
550 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | kiaušiniai (2-3) |
250 gramų | margarinas (arba sviestas) |
2 arbatiniai šaukšteliai | soda (nubraukti) |
1-mas įdaras:
• 6-7 obuoliai
• Cukraus pagal skonį
• Cinamono pagal skonį
2-as įdaras:
• 2 pakeliai varškės
• 1 kiaušinis
• Razinų pagal skonį (galima ir be razinų)
• Vanilės pagal skonį
Įdaras:
1-mas įdaras: sutarkuoti obuolius, užberti cukrų ir cinamoną.
2-as įdaras: sumaišyti varškę su kiaušiniu ir razinomis, užberti vanilės.
Tešla:
Išplakti kiaušinius su cukrumi, sutarkuoti sviestą (margariną), sudėti viską į indą, sudėti miltus ir sodą. Suminkyti. Įdėti valandai į šaldytuvą. Išėmus iš šaldytuvo, tešlą padalinti pusiau. Vieną dalį iškočioti ir įtiesti į kepimo formą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepti kol atsiras plutelė. Ištraukus iš orkaitės, uždėti 1-mą įdarą, po to 2-ą. Iškočiotą antrąją tešlos dalį užtiesti ant viršaus, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu (kad gražiai paruduotų). Jeigu atlieka tešlos, galima padaryti papuošimus kaip matote nuotraukoje. Kepti kol paruduos.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguoninis pyragas
- Greitas pyragėlis
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Aguonų-migdolų pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Tobulo skonio rudens pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Pyragas "Obuoliukas"
- Vaisinis varškinukas
- Obuolių „Šarlotė“
- Pyragas "Kukurūznikas"
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Varškinis pyragas su obuoliais
- Astos obuolių pyragas
- Obuolių ir spanguolių pyragas
- Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
- Moliūgų sezono atidarymo pyragas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Obuolių tarta
- Obuolių pyragas su chalva
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
550 gramų - Kiaušiniai, 2-3
-
Margarinas, arba sviestas,
250 gramų -
Soda, nubraukti,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdaras:
1-mas įdaras:
• 6-7 obuoliai
• Cukraus pagal skonį
• Cinamono pagal skonį
2-as įdaras:
• 2 pakeliai varškės
• 1 kiaušinis
• Razinų pagal skonį (galima ir be razinų)
• Vanilės pagal skonį
Įdaras:
1-mas įdaras: sutarkuoti obuolius, užberti cukrų ir cinamoną.
2-as įdaras: sumaišyti varškę su kiaušiniu ir razinomis, užberti vanilės.
Tešla:
Išplakti kiaušinius su cukrumi, sutarkuoti sviestą (margariną), sudėti viską į indą, sudėti miltus ir sodą. Suminkyti. Įdėti valandai į šaldytuvą. Išėmus iš šaldytuvo, tešlą padalinti pusiau. Vieną dalį iškočioti ir įtiesti į kepimo formą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepti kol atsiras plutelė. Ištraukus iš orkaitės, uždėti 1-mą įdarą, po to 2-ą. Iškočiotą antrąją tešlos dalį užtiesti ant viršaus, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu (kad gražiai paruduotų). Jeigu atlieka tešlos, galima padaryti papuošimus kaip matote nuotraukoje. Kepti kol paruduos.
Skanaus!