
1 stiklinė | cukrus |
550 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | kiaušiniai (2-3) |
250 gramų | margarinas (arba sviestas) |
2 arbatiniai šaukšteliai | soda (nubraukti) |
1-mas įdaras:
• 6-7 obuoliai
• Cukraus pagal skonį
• Cinamono pagal skonį
2-as įdaras:
• 2 pakeliai varškės
• 1 kiaušinis
• Razinų pagal skonį (galima ir be razinų)
• Vanilės pagal skonį
Įdaras:
1-mas įdaras: sutarkuoti obuolius, užberti cukrų ir cinamoną.
2-as įdaras: sumaišyti varškę su kiaušiniu ir razinomis, užberti vanilės.
Tešla:
Išplakti kiaušinius su cukrumi, sutarkuoti sviestą (margariną), sudėti viską į indą, sudėti miltus ir sodą. Suminkyti. Įdėti valandai į šaldytuvą. Išėmus iš šaldytuvo, tešlą padalinti pusiau. Vieną dalį iškočioti ir įtiesti į kepimo formą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepti kol atsiras plutelė. Ištraukus iš orkaitės, uždėti 1-mą įdarą, po to 2-ą. Iškočiotą antrąją tešlos dalį užtiesti ant viršaus, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu (kad gražiai paruduotų). Jeigu atlieka tešlos, galima padaryti papuošimus kaip matote nuotraukoje. Kepti kol paruduos.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Velykinė banda
-
Keksas "C"
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Traškius
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Erikos šokoladinis pyragas su karameliniais obuoliais ir šokolado užpilu
-
Varkės pyragas
-
Lietinių pyragas
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Varškės pyragas
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
-
Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Apkepas „Greitukas“
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
550 gramų - Kiaušiniai, 2-3
-
Margarinas, arba sviestas,
250 gramų -
Soda, nubraukti,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdaras:
1-mas įdaras:
• 6-7 obuoliai
• Cukraus pagal skonį
• Cinamono pagal skonį
2-as įdaras:
• 2 pakeliai varškės
• 1 kiaušinis
• Razinų pagal skonį (galima ir be razinų)
• Vanilės pagal skonį
Įdaras:
1-mas įdaras: sutarkuoti obuolius, užberti cukrų ir cinamoną.
2-as įdaras: sumaišyti varškę su kiaušiniu ir razinomis, užberti vanilės.
Tešla:
Išplakti kiaušinius su cukrumi, sutarkuoti sviestą (margariną), sudėti viską į indą, sudėti miltus ir sodą. Suminkyti. Įdėti valandai į šaldytuvą. Išėmus iš šaldytuvo, tešlą padalinti pusiau. Vieną dalį iškočioti ir įtiesti į kepimo formą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepti kol atsiras plutelė. Ištraukus iš orkaitės, uždėti 1-mą įdarą, po to 2-ą. Iškočiotą antrąją tešlos dalį užtiesti ant viršaus, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu (kad gražiai paruduotų). Jeigu atlieka tešlos, galima padaryti papuošimus kaip matote nuotraukoje. Kepti kol paruduos.
Skanaus!