Tinginių "Napoleonas"
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Gal ir sunku patikėti, kad toks paprastas desertas gali būti vertas vadintis „Napoleono“ vardu, kad ir tinginių. Bet jo skonis tikrai primeną gardųjį „Napoleono“ tortą. Gal ir sunku patikėti, kad toks paprastas desertas gali būti vertas vadintis „Napoleono“ vardu, kad ir tinginių. Bet jo skonis tikrai primeną gardųjį „Napoleono“ tortą. Gintarė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
200 gramų sviestas
1 skardinė kondensuotas pienas
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 º C. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2.
Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustykite pailgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Perkelkite juosteles ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 20 minučių, kol šios gražiai apskrus. Iškepusias juosteles išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Kelias pasilikite papuošimui.
3.
Paruoškite kremą. Geriausia, jei sviestą ir saldų sutirštintą pieną per naktį palaikytumėte vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki visiškai vientisos masės. Supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
4.
Ant švaraus ir lygaus paviršiaus (geriausia – ten, kur turėsite pakankamai erdvės) pasitieskite maistinės plėvelės lakštą. Aptepkite plėvelę trupučiu kremo. Ant kremo išdėliokite maždaug trečdalį sluoksniuotos tešlos juostelių (nuo to, kiek juostelių išdėliosite, priklausys, kokio storumo bus Jūsų „Napoleonas“). Aptepkite juosteles kremu ir ant viršaus išdėliokite dar vieną tešlos juostelių sluoksnį. Taip susluoksniuokite visas sluoksniuotos tešlos juosteles ir viršutines taip pat aptepkite kremu. Užlenkite maistinės plėvelės kraštus ir susukite viską į kuo gražesnės formos ritinį. Sukdami, kuo tvirčiau suspauskite visus produktus ir įsitikinkite, kad visas tinginys yra sandariai įvyniotas į plėvelę.
5.
Paruoštą tinginį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai per naktį, o jei galite – ir ilgiau. Kuo ilgiau laikysite (2-3 dienas), tuo daugiau kremo sugers sluoksniuotos tešlos juostelės, bus minkštesnės, o pats tinginys daug lengviau pjaustysis.
6.
Nuimkite maistinę plėvelę ir ritinį apibarstykite papuošimui paliktomis trupintomis sluoksniuotos tešlos juostelėmis. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Tinginių "Napoleonas"

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Gal ir sunku patikėti, kad toks paprastas desertas gali būti vertas vadintis „Napoleono“ vardu, kad ir tinginių. Bet jo skonis tikrai primeną gardųjį „Napoleono“ tortą. Gintarė
Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 º C. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

  2. Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustykite pailgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Perkelkite juosteles ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 20 minučių, kol šios gražiai apskrus. Iškepusias juosteles išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Kelias pasilikite papuošimui.

  3. Paruoškite kremą. Geriausia, jei sviestą ir saldų sutirštintą pieną per naktį palaikytumėte vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki visiškai vientisos masės. Supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.

  4. Ant švaraus ir lygaus paviršiaus (geriausia – ten, kur turėsite pakankamai erdvės) pasitieskite maistinės plėvelės lakštą. Aptepkite plėvelę trupučiu kremo. Ant kremo išdėliokite maždaug trečdalį sluoksniuotos tešlos juostelių (nuo to, kiek juostelių išdėliosite, priklausys, kokio storumo bus Jūsų „Napoleonas“). Aptepkite juosteles kremu ir ant viršaus išdėliokite dar vieną tešlos juostelių sluoksnį. Taip susluoksniuokite visas sluoksniuotos tešlos juosteles ir viršutines taip pat aptepkite kremu. Užlenkite maistinės plėvelės kraštus ir susukite viską į kuo gražesnės formos ritinį. Sukdami, kuo tvirčiau suspauskite visus produktus ir įsitikinkite, kad visas tinginys yra sandariai įvyniotas į plėvelę.

  5. Paruoštą tinginį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai per naktį, o jei galite – ir ilgiau. Kuo ilgiau laikysite (2-3 dienas), tuo daugiau kremo sugers sluoksniuotos tešlos juostelės, bus minkštesnės, o pats tinginys daug lengviau pjaustysis.

  6. Nuimkite maistinę plėvelę ir ritinį apibarstykite papuošimui paliktomis trupintomis sluoksniuotos tešlos juostelėmis. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (2)


  • Virginija 2018-03-04 16:24

    Aciu uz ideja Nuostabus desertas :)


Daugiau receptų