Kopūstų apkepas
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai kiaušiniai
1 stiklinė majonezas
1 stiklinė jogurtas (natūralus)
1 stiklinė miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
4 vienetai bulvių
300 gramų kopūstai
šiek tiek druska
šiek tiek prieskoniai
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sumaišyti jogurtą , majonezą , kiaušinius iki vientisos masės.
2.
Sudėti išsijotus miltus su kepimo milteliais bei druska ir maišyti tešlą (grietinės konsistencijos).
3.
Kopūstus sukapoti, supjaustyti griežinėliais bulves.
4.
Į kepimo skardą, pateptą riebalais, supilti pusė tešlos ir gražiai išdėlioti bulves. Pabarstyti druska bei prieskoniais.
5.
Tada sudėti kopūstus ir užpilti likusia tešlą. Paviršių išlyginti šaukštu.
6.
Kepimo skardą uždengti folija ir kepti 180°C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Iškeptą pyragą išversti į didelę lėkštę ir skanauti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kopūstų apkepas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sumaišyti jogurtą , majonezą , kiaušinius iki vientisos masės.

  2. Sudėti išsijotus miltus su kepimo milteliais bei druska ir maišyti tešlą (grietinės konsistencijos).

  3. Kopūstus sukapoti, supjaustyti griežinėliais bulves.

  4. Į kepimo skardą, pateptą riebalais, supilti pusė tešlos ir gražiai išdėlioti bulves. Pabarstyti druska bei prieskoniais.

  5. Tada sudėti kopūstus ir užpilti likusia tešlą. Paviršių išlyginti šaukštu.

  6. Kepimo skardą uždengti folija ir kepti 180°C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Iškeptą pyragą išversti į didelę lėkštę ir skanauti.

Receptą atsiuntė Laima
Reklama:

Komentarai (2)


  • Kristina 2014-12-12 19:54

    Jei jusų orkaitė kurta ne sovietų sąjungos metu, folijos nenaudokite, savaitę kepsite :))))


  • L.D. 2014-03-20 00:39

    Gardus, kam patinka kopustai (kaip man) ir bulves, tai sis apkepas kaip tik jums. Tik manau, kas turit paskutines kartos orkaites, kurios nedegina kepiniu, tai folijos nedekit arba uzdenkit ir pribadykit sakute skyluciu, nes uzdengtas neiskeps net po 2 val. kaip man ir nutiko... :)
    Skanaus! ;)


Daugiau receptų