2 vienetai | brokoliai |
1 pakelis | sviestas |
2 arbatiniai šaukšteliai | prieskonių mišinys |
50 gramų | miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
50 mililitrų | pienas |
0.2 arbatinio šaukštelio | muskatas ( maltas) |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Burokėlių lapkočių apkepas
- Selanska
- Cikorijų apkepas su mėsa
- Makaronai su daržovėmis
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Greitasis brokolių apkepas
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Žiedinių kopūstų, bulvių ir mėsos apkepas
- Troškinta cukinija ir žiediniai kopūstai
- Kopūstų pyragas su žirniais
- Pikantiškas sūrio plokštainis
- Skrudintos daržovės su grybais
- Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
- Midijos su špinatais
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Omletas su paprika
- Cukinijos apkepas su ryžiais
- Apkeptas žiedinis kopūstas su sūriu
- Lašišos apkepas su špinatais
Kepti brokoliai su omletu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Brokoliai,
2 vienetai -
Sviestas,
1 pakelis -
Prieskonių mišinys,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Miltai,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
50 mililitrų -
Muskatas, maltas,
1/5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskirti kiaušinio trynį (-ius) nuo baltymo (-ų). Miltus, trynį (-ius), pieną ir maltą muskatą išmaišyti. Atskirai iki standžių putų sulakti kiaušinio baltymą (-us) su druska. Atsargiai jį (juos) įmaišyti į tešlą. Palikti pastovėti, kol ruošiami brokoliai.
Brokolius apvirti, susmulkinti į mažesnes dalis. Palikti nusivarvėti.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pilti omleto tešlą, pakepti, tada uždėti šiek tiek sviesto, apversti ir vėl pakepti, dar bekepant keptuvėje atsargiai suplėšyti omletą į gabalėlius.
Kitoje keptuvėje įkaitinti sviestą (kiekis priklauso nuo individualaus skonio, keptuvės savybių). Apkepti brokolius, apibarstyti prieskoniais "Sviestelis" (arba kitais mėgiamais).
Į keptus brokolius sudėti omleto gabalėlius, išmaišyti.