500 gramų | moliūgai |
500 gramų | grybai |
3 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
4 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | sūris (tarkuotas, fermentinis) |
šiek tiek | kmynai |
Šaltinis: 2012 m POPULIARUSIS KALENDORIUS
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos užkepėlė
- Cukinijų apkepas
- Burokėlių lapkočių apkepas
- Daržovių kugelis
- Sūrio rutuliukai
- Moliūgų ir obuolių apkepas
- Skumbrės apkepas su svogūnais
- Cukinija su pomidorais ir brinza
- Kopūstų tortas
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Omletas su kumpiu ir žirneliais
- Žiedinių kopūstų, bulvių ir mėsos apkepas
- Brokolių, grybų ir šoninės užkepėlė
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Kopūstų apkepas
- Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
- Cukinijų plokštanis
- Moliūgų apkepas
- Daržovių užkepėlė su vištiena
- Makaronai su daržovėmis
Rudeninis moliūgų ir grybų apkepas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Moliūgai,
500 gramų -
Grybai,
500 gramų -
Obelių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sūris, tarkuotas, fermentinis,
150 gramų - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Moliūgus nulupame, supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje.
Išgrėbiame moliūgus iš vandens ir sutriname. Išvirtus ir supjaustytus grybus apkepame aliejuje, pagardiname kmynais, druska ir pipirais.
Sutrintą moliūgų masę, grybus, kiaušinius gerai sumaišome. Masę sudedame į aliejumi pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą, viršų apšlakstome aliejumi arba tirpintu sviestu ir kepame orkaitėje 15 - 20 minučių. Prieš baigiant kepti, aš užbarstau tarkuoto sūrio, tačiau galima jo ir nedėti.
Šaltinis: 2012 m POPULIARUSIS KALENDORIUS