Žiedinį kopūstą dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir 15 minučių virti ant silpnos ugnies. Nupilti vandenį, žiedinį kopūstą nuvarvinti.
1/4 l vandens užvirinti su sviestu bei žiupsneliu druskos, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą sukrėsti į dubenį.
Sūrį stambiai sutarkuoti. Į tešlą po vieną įmušti kiaušinius, išmaišyti ir suberti tarkuotą sūrį. Paruoštą kremą pagardinti druska, pipirais ir muskatų žiedais.
Žiedinį kopūstą dėti į riebalais išteptą kepimo formą, užpilti sūrio kremu ir pašauti į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepti, kol žiedinis kopūstas gražiai pagels (apie 20 minučių).
Apkeptas žiedinis kopūstas su sūriu
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 4 vienetai | kiaušiniai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | sviestas |
| 150 gramų | kvietiniai miltai |
| 200 gramų | sūris (Žementalio) |
| 800 gramų | žiediniai kopūstai |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | muskatas (žiedai, malti) |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Jautienos ir bulvių apkepas
-
Įdaryta cukinija
-
Brokolių apkepas
-
Kopūstų blyneliai
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
-
Įdaryta cukinija
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Lietinių tortas
-
Įdaryti pomidorai
-
Burokėlių kotletai
-
Ryžių pudingas
-
Cukinijų blyneliai
-
Skrudintos daržovės su grybais
-
Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
-
Burokėlių blynai su varške
-
Lengvai marinuotos daržovės keptos grilyje
-
Agurkų pjausniai
-
Įdarytos kaliaropės
Apkeptas žiedinis kopūstas su sūriu
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
4 vienetai - Druska
- Sviestas
-
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Sūris, Žementalio,
200 gramų -
Žiediniai kopūstai,
800 gramų -
Muskatas, žiedai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio - Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Žiedinį kopūstą dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir 15 minučių virti ant silpnos ugnies. Nupilti vandenį, žiedinį kopūstą nuvarvinti.
1/4 l vandens užvirinti su sviestu bei žiupsneliu druskos, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą sukrėsti į dubenį.
Sūrį stambiai sutarkuoti. Į tešlą po vieną įmušti kiaušinius, išmaišyti ir suberti tarkuotą sūrį. Paruoštą kremą pagardinti druska, pipirais ir muskatų žiedais.
Žiedinį kopūstą dėti į riebalais išteptą kepimo formą, užpilti sūrio kremu ir pašauti į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepti, kol žiedinis kopūstas gražiai pagels (apie 20 minučių).
Reklama:
Komentarai (6)
-
Ausra
2017-02-13 22:27
Ir sviesto neaisku kiek deti
-
Vita
2015-11-16 18:07
Receptas netikslus. Miltu nutodyta per didelis kiekis!
-
petrina
2014-10-22 21:41
neskanu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
