Faršo apkepas su daržovėmis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulienos faršas
7 vienetai bulvių (didelės)
150 gramų brokoliai
3 vienetai kiaušiniai
400 gramų sūris (fermentinis)
400 gramų grietinė (rūgšti)
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Į faršą dedame prieskonių (mėsos, juodųjų pipirų, kokius mėgstate).
Pjaustome smulkiai brokolius, tarkuojame fermentinį sūrį (burokine tarka). Į indą sudedame kiaušinius, brokolius, grietinę ir sūrį, plakame mikseriu ar smulkintuvu, kad gautųsi vientisa masė.
Nuskustas bulves susmulkiname griežinėliais, kuriais išklosime skardos dugną.
Skardą apšlakstome trupučiu aliejaus ir dedame bulvių griežinėlius (pusę jų).
Vieną sluoksnį dedame bulvių, ant jų pilame daržovių masę ir gražiai ją išsklaidome ant bulvių tolygiai. Ant viršaus dedame faršą, uždengiame likusiomis bulvėmis.
Šauname į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepame 40 min.
Baigiant kepti, uždengiame folija, kad bulvės daugiau neskrustų. Likus 5 min., apibarstykite likusiu sūriu.
Patiekti su baltu vynu.

Galima dėti ir kitą mėsytę: antieną, vištieną (tada ji turi būti išvirta), šernieną, stirnieną.
Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Faršo apkepas su daržovėmis

Komentarai: 16
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į faršą dedame prieskonių (mėsos, juodųjų pipirų, kokius mėgstate).
Pjaustome smulkiai brokolius, tarkuojame fermentinį sūrį (burokine tarka). Į indą sudedame kiaušinius, brokolius, grietinę ir sūrį, plakame mikseriu ar smulkintuvu, kad gautųsi vientisa masė.
Nuskustas bulves susmulkiname griežinėliais, kuriais išklosime skardos dugną.
Skardą apšlakstome trupučiu aliejaus ir dedame bulvių griežinėlius (pusę jų).
Vieną sluoksnį dedame bulvių, ant jų pilame daržovių masę ir gražiai ją išsklaidome ant bulvių tolygiai. Ant viršaus dedame faršą, uždengiame likusiomis bulvėmis.
Šauname į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepame 40 min.
Baigiant kepti, uždengiame folija, kad bulvės daugiau neskrustų. Likus 5 min., apibarstykite likusiu sūriu.
Patiekti su baltu vynu.

Galima dėti ir kitą mėsytę: antieną, vištieną (tada ji turi būti išvirta), šernieną, stirnieną.
Skanaus.

Reklama:

Komentarai (16)


  • brigita 2013-11-02 17:59

    nesuprantu kaip jums ten bulves iskepa...kepu jau virs valandos..grietine baigia i varske pavirsti,o bulves dar kietos...


  • Vilma 2011-02-24 20:09

    As manau,kad galima ir ciuciut apkepti serniena ta.... TAi bus dar skaniau..
    LAbai smagu,kad jum visiem labai patiko.


  • silvija 2011-02-22 12:22

    skanu, :parselis: pasiduodu:


  • sandra 2011-01-17 18:01

    O galima farsa sernienos apkepti ir tada tik deti ?ar gerai ir zalias? :galvoju:


  • ieva 2010-10-06 14:27

    aš ir tokį patį kepu tik su šaldytom daržovėm ir bulves paverdu 5 min nes kai su žaliom kepiau antras sluoksnis gavosi pusžalis, :-) :-|


  • sandra 2010-09-20 13:08

    siandiena bandysiu si receptuka butinai :super:


  • eglute 2010-08-17 07:10

    siandien vaikams isskepiau apkepa ;-) ot gerai gavosi. labai geras receptas :-D esu labai patenkinta. savo darbu %-) :super:


  • Vilma 2010-07-20 17:35

    labai dziaugiuosi,kad patiko,skanaus visiems ;-) :-D :super:


  • daiva 2010-07-11 22:27

    LABAI SKANU,IR NEREIKIA JOKIU BULVIU APKEPTI AR VIRTI MAN LABAI PUIKIAI GAVOSI IR SU ZALIOM,LABAI SKANUS RECEPTAS :super: :super: :super: ACIU UZ GERA PATIEKALIUKA :super: :super:


  • Vilma 2010-03-24 14:10

    Nu man su virtom tai neskanu tiesa pasakius :fuu: bet kiekvienas turi savo nuomone :ok: :parselis:
    Labai smagu,kad jums patiko mano receptukas :bravo:


Daugiau receptų