50 gramų | kmynai |
1 kilogramas | bulvių |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | druska |
Jeigu bulvės šviežios, jas tereikia švariai nuplauti, kitas nuskusti. Bulvė perpjaunama per pusę (jei didesnė, mažesnėmis dalimis). Abi dalys apibarstomos bulvių prieskoniais, druska, kmynais. Tarp bulvės puselių įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Bulvė susukama į foliją dviem sluoksniais. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė valandos. Jos turi paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios išimamos iš laužo ir valgomos po 5 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulviniai blynai su lašiša
- Su žalumynais keptos šviežios bulvės
- Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
- Musak
- Bulvių ir špinatų apkepas
- Bulviniai blynai su grybais
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Troškinys čenachinėse
- Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių
- Bulvių ir varškės apkepas
- Bulvių pyragėliai su grybais
- Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
- Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės
- Baltarusiškas bulvių apkepas
- Bulviniai vėdarai
- Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
- Įdaryti bulvių kukuliai
- Norvegiški bulviniai blynai
- Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
- Sūrio kroketai
Keptos bulvės folijoje, žarijose
- Paruošimo laikas:
-
Kmynai,
50 gramų -
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
100 gramų - Prieskoniai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Patiekalą geriausia gaminti gamtoje, lauže. Patiekalas ypač patinka žvejams ar piknikų mėgėjams.
Jeigu bulvės šviežios, jas tereikia švariai nuplauti, kitas nuskusti. Bulvė perpjaunama per pusę (jei didesnė, mažesnėmis dalimis). Abi dalys apibarstomos bulvių prieskoniais, druska, kmynais. Tarp bulvės puselių įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Bulvė susukama į foliją dviem sluoksniais. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė valandos. Jos turi paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios išimamos iš laužo ir valgomos po 5 min.
Komentarai (20)
-
R
2012-08-02 16:45
pats skaniausias valgis
-
iveta
2010-11-25 19:58
labai skanu,nors,nevalgiau :-D :-D
-
Mantryda
2010-08-11 12:42
vaikams labai patiko. Buvo tinkami valgyti.
-
Val2as
2010-02-20 10:41
senoliai-paėme (nešviežia) bulvę,ja perpjaudavo per puse (geriau didesnė) ja išskuobe,prideda smulkiai pjaustytu parūkytu lašinukų sudeda bulvę kaip buvusi ir persmeigia pagaliuku (kad neatsiskirtu) kepama žarijose :super: siulau pabandyt ;-)
-
Linksmute
2010-02-09 01:09
Bulves folijoje labai lengva pasidaryti ir orkaiteje. Vidutinio didumo bulves gerai nuplauti , nusausinti .Deti kiekviena atskirai ant folijos laksto , apibarstyti vegeta gana gausiai ir siek tiek apipilti aliejumi . Sandariai suvynioti i folija . Kepti jau ikaitintoje orkaiteje apie 45 min. (temp. mazdaug 180C -200C). Kai isimsite is orkaites su visa folija deti i lekste , peiliu siek tiek ipjauti isilgai ir is abieju bulves krastu ja siek tiek spusteleti dviem rankom. I atsiverusia duobele deti sviesto , grietines cia jau kas kaip megsta. %-) Atsargiai neapsidekinkit ranku , nes bulve karsta :-D .Paprasta ,pigu ir skanu.
-
Ruta
2009-06-26 12:31
O jei dar sviestuku aptepi jau iskepusias, visai super :alus:
-
Edita
2009-06-05 14:19
tikrai labai skanu :super: :mmm:
-
giedre
2009-05-21 10:40
juodai patiko :super: :jee:
-
inga
2009-02-15 15:40
labai skanu..mes dar su lupenom mesdavom bulves i zarijas ir taip kepdavom..jau kaip skanu gamtoje .. :super:
-
Gytis
2009-01-09 18:30
manau turėtų būti labai skanu ir gardu