Musak
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
300 gramų jautienos faršas
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 vienetai svogūnai
3 vienetai pomidorai
50 gramų sviestas
1 vienetas kiaušiniai
3 valgomieji šaukštai pienas
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Musak

Komentarai: 17
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.

Reklama:

Komentarai (17)


  • Birute 2015-09-09 16:42

    Mano variantas yra Graikiskas


  • eli 2015-09-09 15:09

    Cia moussaka is bosnijos. Ta su baklazanais yra turkiska


  • Birute 2015-09-09 15:05

    Besameli graikijo ruosiamas: alyvuogiu aliejus,sumaisyti puode su miltais, tada kai paruduoja ciut pilamae piena ir gaunam besamelio padaza, galima tarkuotu suriu pagardinti padaza. tada pilame and visos moussakos ir saunam i orkaite. Kai besamelis paruduoja-paruosta! truputi atvesinti ir patiekiant pabarstyti permezano suriu! καλή όρεξη!


  • Birute 2015-09-09 15:02

    Supjaustytos bulves grezineliais,nestambiais,apkepinti aliejuj kelias sekundes. Baklazanas apkapintas aliejuj irgi, isilgais grezineliais(ne stambiais!). Farsas: pakepinti, svoguniuku,cesnakiuko,pipirai,druska,raudonelis. Pomodoru pastos dedi ir keletas pomidoru supjaustytu kubeliais ir suberti,viska troskinti apie pora valandu. Kai viskas paruosta sluoksniuoji:bulvem iskloji skarda,baklazano sluoksnis,farso sluoksnis... ir taip iki paskutinio farso sluoksnio. Ant virsaus pilamas besamelis.


  • Nesvarbu 2015-07-01 13:22

    Koks skirtumas tas pavadinimas! Sarbu kad labai skanu:P


  • zana 2015-06-06 14:54

    Pritariu, cia ne moussaka


  • vytautas 2015-03-28 20:34

    labai panasus /bulves karaliskai/


  • renata 2015-03-02 12:42

    Skanu


  • nu 2015-01-26 14:24

    vienu zodziu kaskaip nori tas taip ir daro....tobulumui ribu nera


  • Rasa 2014-10-20 15:13

    tai gal kuri parasytu tikslesni ir tikraji recepta?Aciu


Daugiau receptų