Įdarui: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
300 gramų | kiauliena | |
1 vienetas | svogūnai | |
šiek tiek | juodieji pipirai | |
Tešlai: | ||
1 kilogramas | bulvių | |
šiek tiek | druska | |
1 stiklinė | miltai | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdarytos bulvės
- Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
- Bulvinis paršelis Kalėdoms
- „Milžinų bulvės“
- Bulviniai vėdarai
- Sūrio kroketai
- Bulvės su grietine ir sūriu
- Bulvių paplotėliai
- Virtos bulvės su sviestu
- Linksmoji bulvių košė
- Virtų bulvių blynai
- Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
- Pyragas su bulvėmis
- Keptos armonikos
- Bulvių vyniotinis
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Bulvinė pica su dešrelėm
- Studentiškos bulvės
- Mėsos apkepas
- Bulvių košė su "lepeškom"
Bulvinis paršelis Kalėdoms
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kiauliena,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Bulvės,
1 kilogramas - Druska
-
Miltai,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išvirti ir sutrinti. Išmaišyti su 1 kiaušiniu, druska ir miltais. Gautą tešlą palaikyti šaldytuve 30 minučių.
Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir apkepti keptuvėje. Įmaišyti prieskonius, pakepintą svogūną.
Pasilikti nedidelį gabalėlį bulvių tešlos.
Iš likusios tešlos suformuoti lakštą. Ant jo sudėti įdarą ir du virtus kiaušinius, perpjautus per pusę. Suformuoti paršelio formą taip, kad liktų įdaras viduje. Iš likusios tešlos suformuoti ausis, kojas, uodegėlę.
Išplakti likusį kiaušinį ir aptepti juo paršelį.
Į akių vietas įspausti pipirų žirnelius.
Kepti 180°C l orkaitėje 30 min. Uždenkite paršelį folija, kad viršus per daug neapdegtų.
Komentarai (4)
-
Adulija
2014-10-19 11:03
kaskaip i paršelį nelabai panašu, čia kaškoks šuniukas pagal jūsų nuotrauką. Šis receptas yra rusiškuose tinklapiuose, taip pat žurnale "Lietuviški valgiai" tad prieš darydama pasižiūrekite kaip daromas paršelis o ne šuniukas.