Bulvinis paršelis Kalėdoms
AUTORIUS:
Gabrielė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
2 vienetai kiaušiniai
300 gramų kiauliena
1 vienetas svogūnai
šiek tiek juodieji pipirai
Tešlai:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek druska
1 stiklinė miltai
Aptepimui:
1 vienetas kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Bulves išvirti ir sutrinti. Išmaišyti su 1 kiaušiniu, druska ir miltais. Gautą tešlą palaikyti šaldytuve 30 minučių.
2.
Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir apkepti keptuvėje. Įmaišyti prieskonius, pakepintą svogūną.
3.
Pasilikti nedidelį gabalėlį bulvių tešlos.
4.
Iš likusios tešlos suformuoti lakštą. Ant jo sudėti įdarą ir du virtus kiaušinius, perpjautus per pusę. Suformuoti paršelio formą taip, kad liktų įdaras viduje. Iš likusios tešlos suformuoti ausis, kojas, uodegėlę.
5.
Išplakti likusį kiaušinį ir aptepti juo paršelį.
6.
Į akių vietas įspausti pipirų žirnelius.
7.
Kepti 180°C l orkaitėje 30 min. Uždenkite paršelį folija, kad viršus per daug neapdegtų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulvinis paršelis Kalėdoms

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Įdarui: Tešlai: Aptepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Bulves išvirti ir sutrinti. Išmaišyti su 1 kiaušiniu, druska ir miltais. Gautą tešlą palaikyti šaldytuve 30 minučių.

  2. Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir apkepti keptuvėje. Įmaišyti prieskonius, pakepintą svogūną.

  3. Pasilikti nedidelį gabalėlį bulvių tešlos.

  4. Iš likusios tešlos suformuoti lakštą. Ant jo sudėti įdarą ir du virtus kiaušinius, perpjautus per pusę. Suformuoti paršelio formą taip, kad liktų įdaras viduje. Iš likusios tešlos suformuoti ausis, kojas, uodegėlę.

  5. Išplakti likusį kiaušinį ir aptepti juo paršelį.

  6. Į akių vietas įspausti pipirų žirnelius.

  7. Kepti 180°C l orkaitėje 30 min. Uždenkite paršelį folija, kad viršus per daug neapdegtų.

Receptą atsiuntė Gabrielė
Reklama:

Komentarai (4)


  • Adulija 2014-10-19 11:03

    kaskaip i paršelį nelabai panašu, čia kaškoks šuniukas pagal jūsų nuotrauką. Šis receptas yra rusiškuose tinklapiuose, taip pat žurnale "Lietuviški valgiai" tad prieš darydama pasižiūrekite kaip daromas paršelis o ne šuniukas.


Daugiau receptų