1 kilogramas | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
šiek tiek | druska |
1 stiklinė | manų košės |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Faršu įdarytos bulvės
- Varškėčiai su bulvėmis
- Orkaitėje keptos bulvės
- Bulvių ir krabų lazdelių suktinukai
- Bulvinės bandelės
- Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
- Įdarytos bulvės su vištienos faršu
- Mėsos - bulvių apkepas
- Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
- Tarkuotų bulvių apkepas
- Kugelis kaimiškai
- Bulviniai blynai su lašiša
- Keptos bulvės folijoje, žarijose
- Bulviniai zrazai su jautiena
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Pikantiškos bulvės
- Dešros tarta
- Bulvių apkepas su šparagais
Bulvinukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Manų košė,
1 stiklinė - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
300 g bulvių išsivirti su lupena. Likusias bulves nuskusti ir sutarkuoti su tarkavimo mašina. Per marlę nukošti visą gautą skystį. Kai skystis nusistovi, jį nupilti, o ant dugno likusį krakmolą sudėti į bulvių masę.
Į sutarkuotų bulvių masę dedame išvirtas, nuluptas ir per mėsmalę sumaltas virtas bulves, taip pat išvirtą manų košę (ji turi būti ypač kietai išvirta), mušame kiaušinį, įdedame krakmolo, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Formuojame rutuliukus ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Virti apie 20 minučių.
Patiekti su grietine, sviestu, kepintais svogūnais ar spirgučiais.