Bulves sutarkuokite, sudėkite kiaušinį, druską ir išmaišykite. Keptuvėje į įkaitintus taukus šaukštu dėkite bulvių masės, dar kiek paspauskite. Apkepus vienai pusei, apverskite ir apkepkite antrąją. Blynus reikia versti tik vieną kartą, tada jie būna šviesesnės spalvos ir skanesni. Vartomi keletą kartų jie prisigeria taukų ir būna ne tokie skanūs. Kiekvieną blyno pusę kepti po 2-3 minutes.
Su blynais patiekiama grietinė ir mėgstama bruknių, spanguolių ar kita uogienė.

Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
35 gramai | bruknės (uogienė) |
30 gramų | grietinė |
šiek tiek | druska |
25 gramai | taukai (kiaulių) (ar aliejus) |
500 gramų | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vėdarai su cukinijomis
-
Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
-
Bulvinukai
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Bulvių pica
-
Bulvinis paršelis Kalėdoms
-
Itališkai pagamintos bulvės
-
Bulvių košė su "lepeškom"
-
Kugelis kaimiškai
-
Keptos bulvės folijoje, žarijose
-
Blyninės picos iš bulvių
-
Bulvių apkepas pagal Vanill
-
Vėdarai
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Arkliukas "alia Žemaitis"
-
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
-
Bulviškienė
-
Bulvių kotletai
-
Dešros tarta
-
Varškėčiai su bulvėmis
Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių
Komentarai:
8
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bruknės, uogienė,
35 gramai -
Grietinė,
30 gramų - Druska
-
Taukai (kiaulių), ar aliejus,
25 gramai -
Bulvės,
500 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves sutarkuokite, sudėkite kiaušinį, druską ir išmaišykite. Keptuvėje į įkaitintus taukus šaukštu dėkite bulvių masės, dar kiek paspauskite. Apkepus vienai pusei, apverskite ir apkepkite antrąją. Blynus reikia versti tik vieną kartą, tada jie būna šviesesnės spalvos ir skanesni. Vartomi keletą kartų jie prisigeria taukų ir būna ne tokie skanūs. Kiekvieną blyno pusę kepti po 2-3 minutes.
Su blynais patiekiama grietinė ir mėgstama bruknių, spanguolių ar kita uogienė.
Reklama:
Komentarai (8)
-
Rita
2017-01-21 08:44
O mes kartais valgome su namine obuoliene.
-
greta
2015-01-10 18:17
skanu be galo visada tokius kepu tik bulvinius blynus
-
gjncs
2013-08-20 13:34
Vincentas ... Asile tu raugintas !!!!!!!!
-
saule
2008-11-15 20:06
o jau skanu
-
Vincentas
2008-07-10 22:04
Čia ne blynai, o sklindžiai, nes blynai būna per visą keptuvę ir būtinai su raugu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...