Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
35 gramai bruknės (uogienė)
30 gramų grietinė
šiek tiek druska
25 gramai taukai (kiaulių) (ar aliejus)
500 gramų bulvių
1 vienetas kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Bulves sutarkuokite, sudėkite kiaušinį, druską ir išmaišykite. Keptuvėje į įkaitintus taukus šaukštu dėkite bulvių masės, dar kiek paspauskite. Apkepus vienai pusei, apverskite ir apkepkite antrąją. Blynus reikia versti tik vieną kartą, tada jie būna šviesesnės spalvos ir skanesni. Vartomi keletą kartų jie prisigeria taukų ir būna ne tokie skanūs. Kiekvieną blyno pusę kepti po 2-3 minutes.
Su blynais patiekiama grietinė ir mėgstama bruknių, spanguolių ar kita uogienė.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Bulves sutarkuokite, sudėkite kiaušinį, druską ir išmaišykite. Keptuvėje į įkaitintus taukus šaukštu dėkite bulvių masės, dar kiek paspauskite. Apkepus vienai pusei, apverskite ir apkepkite antrąją. Blynus reikia versti tik vieną kartą, tada jie būna šviesesnės spalvos ir skanesni. Vartomi keletą kartų jie prisigeria taukų ir būna ne tokie skanūs. Kiekvieną blyno pusę kepti po 2-3 minutes.
Su blynais patiekiama grietinė ir mėgstama bruknių, spanguolių ar kita uogienė.

Reklama:

Komentarai (5)


  • Rita 2017-01-21 08:44

    O mes kartais valgome su namine obuoliene.


  • greta 2015-01-10 18:17

    skanu be galo visada tokius kepu tik bulvinius blynus


  • gjncs 2013-08-20 13:34

    Vincentas ... Asile tu raugintas !!!!!!!!


  • saule 2008-11-15 20:06

    o jau skanu


  • Vincentas 2008-07-10 22:04

    Čia ne blynai, o sklindžiai, nes blynai būna per visą keptuvę ir būtinai su raugu


Daugiau receptų