1 kilogramas | kiauliena |
100 gramų | špinatai |
100 gramų | bruknės |
2 valgomieji šaukštai | medus |
1 žiupsnelis | prieskoniai („Chmeli-Suneli“) |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | juodieji pipirai (malti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ugniniai šonkauliukai
- Šašlykiukai storuliukams
- Šašlykas majonezo marinate
- Virtiniai su mėsa
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Strėvos suktinis
- Mėsos pyragas
- Bulvių patiekalas
- Sprandinės šašlykas alaus ir granatų marinate
- Įdaryta paprika
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Suktinukai
- Kiaulienos šašlykas majoneze
- Steikai
- Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
- Su svarainiais troškinta veršiena
- Mėsos apkepas
- Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
- Grikių kotletai su mėsa
Vyniotinis "Siurprizas"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiauliena,
1 kilogramas -
Špinatai,
100 gramų -
Bruknės,
100 gramų -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, „Chmeli-Suneli“,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Juodieji pipirai, malti,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sprandinę perpjaukite išilgai (mėsos gabalas turi būti maždaug 1,5 cm storio). Nestipriai pamuškite. Kiaulieną, iš abiejų pusių, pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais.
Špinatus sutrinkite karštame vandenyje. Tada sutrinkite ir bruknes. Bruknes ir špinatus sumaišykite.
Kiaulienos sprandinę aptepkite špinatų ir bruknių mase. Susukite, kad špinatai su bruknėmis būtų viduje. Stipriai suriškite siūlu.
Vyniotinį aptepkite medumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Vyniotinį dėkite į kepimo maišelį ir kepkite orkaitėje apie valandą.
Leiskite vyniotiniui atvėsti maišelyje ir tik tuomet pjaustykite riekelėmis.