500 gramų | jautiena (kumpis) |
3 vienetai | apelsinų |
4 skiltelės | česnakas |
100 mililitrų | majonezas |
100 mililitrų | jogurtas |
šiek tiek | imbieras |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | prieskoniai (jautienai) |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
200 gramų | pievagrybiai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gruziškas jautienos šašlykas
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Grill dešrelės
- Kotletukai ant laužo
- Kiaulienos išpjova po porais
- Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
- Zrazai
- Sprandinės kepsnys ant grotelių
- Šašlykas baltojo vyno marinate
- Kiaulienos kepsneliai su ananasais
- Įdaryta kiaulienos šoninė
- Avižinių dribsnių apkepas su mėsa
- Kiaulienos šonkauliukai
- Įdarytos paprikos
- Virtas rūkytas kumpis
- Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
- Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
- Mėsos - bulvių apkepas
- Kepta jautiena su kriaušėmis
- Čenachai
Jautienos kepsneliai su apelsino aromatu
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena, kumpis,
500 gramų -
Apelsinai,
3 vienetai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Majonezas,
100 mililitrų -
Jogurtas,
100 mililitrų - Imbieras
- Pipirai, juodieji
- Prieskoniai, jautienai
- Garstyčios, padažas
-
Pievagrybiai,
200 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Česnaką susmulkiname ir sumaišome su jogurtu, majonezu, garstyčiomis. Gautą padažą pagardiname prieskoniais, juodaisiais pipirais bei druska. Išspaudžiame vieno apelsino sultis ir įmaišome į padažą. Jautieną supjaustome 5 storomis riekelėmis ir pamušame iš abiejų pusių. Likusius du apelsinus padaliname į keturias dalis ir išspaudžiame ant pamuštos mėsos, paliekame 10 min. pastovėti. Mėsą aptepame padažu iš abiejų pusių ir dedame į skardą. Taip pat sudedame pievagrybius ir užpilame ant jų likusį padažą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min.