Tešlai: | ||
2 valgomieji šaukštai | kakava | |
3 valgomieji šaukštai | grietinė | |
150 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
200 gramų | sviestas | |
250 gramų | miltai | |
60 gramų | graikiniai riešutai | |
Įdarui: | ||
400 gramų | varškė | |
1 skardinė | kondensuotas pienas | |
2 vienetai | kiaušiniai |
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, aš naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais.
Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 minučių.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Obuolių pyragas su džemu
- Pyragas-tortas
- Ramunės obuolių pyragas
- Obuolių pyragas
- Citrininis pyragas
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
- Jogurtinis obuolių pyragas
- Gražusis obuolių pyragas
- Pyragas su kondensuotu pienu
- Purus pyragas
- Karamelinis obuolių pyragas su ledais
- Varškės ir obuolių pyragas
- Marmurinis keksas
- Kriaušių pyragas
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Lengvas pyragas
- Obuolių pyragėliai su cinamonu
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kakava,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų -
Miltai,
250 gramų -
Graikiniai riešutai,
60 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
400 gramų -
Kondensuotas pienas,
1 skardinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis arba kombaino pagalba (maišykite pulso režimu) išmaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą, grietinę, kol susidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, aš naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.Paruoškite įdarą: blenderiu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais.
Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 minučių.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas.
Skanaus!
Komentarai (10)
-
Aš
2018-04-03 11:33
Pyragas gavosi super
-
Ingrida
2018-03-08 15:29
Ir man gavosi vientisa masė.Šaldžiau ir tarkavau.Laukiu kol iškeps.
-
kepeja
2018-03-01 14:14
Kad gautusi trupiniai reikia salta sviesta deti, ir dtengtis nesusildyti minkant. Matyt pamirso pamineti.
-
VIOLETA
2017-11-20 12:11
nesigavo jokie trupiniai vientisa tesla o paskui pridejau miltu ir tada kazkas panasaus ,bet kam reikia trupiniu pavidalo teslos pagrindui juk spaudziame prie kepimo formos dugno ,kad gautusi vientisa mase .Pyragas dar nebaigtas tikiousi ,kad kazkas gausis
-
Artūras
2017-10-11 21:27
Pirmas sluoksnis vientisa tešla...
Antrasis jau perdarius pavyko trupiniai
-
jurgita
2017-03-15 09:37
Labai skaniai gavosi
-
Kristina
2016-11-10 20:34
Tikrai taip vientisa tešla.... Trupiniam tešla saldziau ir tarkavau...
-
Kamile
2016-07-05 10:21
Nezinau kokias Jus proporcijas is tikruju naudojot, bet cia nieeeeko panasaus nesigauna i trupinius. tiesiog vientisa tesla. Labai nusivylus!