Sirupui:
400 ml cukraus
300 ml vandens
Kukurūzų miltus sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir užpilti pašildytu pienu ir sviestu.
Kiaušinius išsukti su cukrumi ir medumi, įberti gvazdikėlių.
Viską išmaišyti.
Graikiškus riešutus susmulkinti peiliu.
Didžiąją dalį tešlos supilti į kepimo indą ir pašauti į įkaitintą orkaitę 220 -15 min. Kita dalį tešlos išmaišyti su riešutukais ir užpilti ant pakepusio pyrago ir pašauti į orkaitę 200 C - apie 20-30 min.
Kol pyragas kepa pasiruoškite sirupą:
Ant lėtos ugnies pavirkite cukrų kol išsilydys (15-20min) įdėkite sviesto bei žiupsnelį cinamono.
Iškepus pyragui leiskite jam atvesti ir užpilkite sirupu.
SKANAUS!

Graikiškas Kalėdų saldutis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | kukurūzai (miltai) |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 stiklinė | cukrus |
100 gramų | sviestas |
200 gramų | graikiniai riešutai |
3 valgomieji šaukštai | medus |
20 gramų | kepimo milteliai |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai |
100 mililitrų | pienas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Velykinė banda
-
Keksas "C"
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Traškius
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Erikos šokoladinis pyragas su karameliniais obuoliais ir šokolado užpilu
-
Varkės pyragas
-
Lietinių pyragas
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Varškės pyragas
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
-
Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Apkepas „Greitukas“
Graikiškas Kalėdų saldutis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kukurūzai, miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
1 stiklinė -
Sviestas,
100 gramų -
Graikiniai riešutai,
200 gramų -
Medus,
3 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
20 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Gvazdikėliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sirupui:
400 ml cukraus
300 ml vandens
Kukurūzų miltus sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir užpilti pašildytu pienu ir sviestu.
Kiaušinius išsukti su cukrumi ir medumi, įberti gvazdikėlių.
Viską išmaišyti.
Graikiškus riešutus susmulkinti peiliu.
Didžiąją dalį tešlos supilti į kepimo indą ir pašauti į įkaitintą orkaitę 220 -15 min. Kita dalį tešlos išmaišyti su riešutukais ir užpilti ant pakepusio pyrago ir pašauti į orkaitę 200 C - apie 20-30 min.
Kol pyragas kepa pasiruoškite sirupą:
Ant lėtos ugnies pavirkite cukrų kol išsilydys (15-20min) įdėkite sviesto bei žiupsnelį cinamono.
Iškepus pyragui leiskite jam atvesti ir užpilkite sirupu.
SKANAUS!
Reklama:
Komentarai (3)
-
laima
2009-12-20 22:36
aciu ! :super: labai patiko vyriokui:DD
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...